Čista petica Hrvata i disertacija selektora

Izvor: B92, 17.Feb.2024, 18:59

"Čista petica Hrvata i disertacija selektora"

Vaterpolisti Hrvatske treći put u istoriji postali su šampioni sveta.

Ekipa Ivice Tucka u finalu Svetskog prvenstva u Dohi posle penala poebdila je italiju i uzela treće zlato, nakon što je najbolja na planeti bila 2007. i 2017. godine.

U roku od mesec dana Hrvatska nije dozvolila da izgubi još jedno finale i zlato, pošto je prethodno pred domaćom publikom sredinom januara evropsku krunu predala Španiji.

Hrvati su sada vicešampioni Evrope i prvaci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sveta, a u Katar su došli sa primarnim ciljem da izbore olimpijsku vizu za Pariz.

Novi uspeh hrvatske reprezentacije glorifikuju i tamošnji mediji, a pre svih ističe se ističe Jutarnji list.

U tekstu sa ocenama igrača u kojoj su svi dobili najviše ocene, navodi se da je Hrvatska odigrala za apsolutnu peticu, kao i da više nema šta da se kaže za selektora Ivicu Tucka, jer je ovo bila njegova disertacija.



"Drugi put je odveo Hrvatsku do vrha sveta. Sa gotovo drufim igračima, solidno izmenjenom ekipom. Disertacija"
, piše Jutarnji list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.