Ćiro Blažević za Blic: Partizanove titule dosadile svima u regionu

Izvor: Blic, 24.Apr.2014, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćiro Blažević za Blic: Partizanove titule dosadile svima u regionu

Miroslav Blažević, legendarni hrvatski trener, veruje u Crvenu zvezdu, čiju je klupu nekad silno želeo.

Eho odbrojavanja do 146. večitog derbija stigao je i do Tuzle, gde Ćiro sa Slobodom pokušava da se domogne Premijer lige BiH. Zaostaje bod iza bihaćkog Jedinstva, ali veruje da ća uskoro zasesti na tron.

- Vi u Srbiji ste u prednosti bar zato što imate dva podjednako jaka kluba. U Hrvatskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << postoji samo Dinamo, u Bosni se prvaci menjaju, a svima je zajedničko da nemaju para. To je rak-rana fudbala na Balkanu. Što bi se reklo, sve je to razlika “u pet deka” - kaže Blažević za “Blic”.

Aktuelnog lidera Superlige video je zimus uživo u prijateljskom susretu sa njegovom Slobodom u Sloveniji.

- Bogami, Zvezda je dobro delovala, dala nam je tri komada. Doduše, pripremne utakmice nisu merodavne, ali videlo se da imaju štofa. Vidim da su sad prvi, kolika je razlika u bodovima?

Objašnjavamo da Zvezdin plus iznosi šest boda i da je u subotu gost u Humskoj.

- Ako su uspeli da prestignu Partizan i uđu u derbi sa takvom prednošću, znači da mogu da se nadaju tituli. Vidim da pobeđuju u seriji - koliko, 15 utakmica! Želim mom dragom prijatelju Džaji da osvoji prvenstvo!

Otkud tolika naklonost prema crveno-belima?

- Poštujem Partizan, ali njegova dominacija od šest godina već nervira! Ne samo vas u Srbiji, nego i nas sa strane. Bolje je kad se u fudbalu nešto okreće... Ako Zvezda bude prvak, zainteresovaće se sponzori, ući će neke pare da se klub oporavi. Partizan odavno nisam gledao, ali znam da je uvek jak i da su te utakmice nešto posebno.

Trenersko iskustvo sa velikih utakmica nameće uzdržanost.

- Jedna je istina uvek aktuelna u derbiju - moguća su sva tri znaka. Ne znači da će mirniji i oprezniji tim pobediti, ne odlučuje tu ni stanje na tabeli. Sve može da se okrene za jedan minut, jednim potezom! Samo, imam osećaj da će ovog puta Zvezda ostvariti svoj cilj i navijaću za nju - zaključuje Blažević.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.