Izvor: B92, 24.Okt.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cirih: Šarapova i Molik za trofej

Ruskinja Marija Šarapova i Australijanka Ališa Molik boriće se za naslov pobednice turnira Swisscom challenge, koji se igra u Cirihu za nagradni fond od 1.300.000 švajcarskih franaka.

Šarapova, četvrti nosilac turnira, pobedila je u iscrpljujućem dvočasovnom polufinalu zemljakinju Jelenu Dementijevu sa 2:1, po setovima 4:6, 6:2, 6:3.

Posle neuspešnog prvog seta Šarapova je presudnu razliku napravila kada je od 3:2 u drugom vezala šest gemova i praktično obezbedila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << finale. Dementijeva je dva puta imala brejk šanse, ali ih nije iskoristila. Šarapova je meč dobila forhendom, iskoristivši tako treću meč loptu.

Molik je najprijatnije iznenađenje turnira uz našu Anu Ivanović. Dvadeseta igračica svetske rang liste teniserki, u polufinalu je bila bolja od desetog nosioca - Švajcarkinje Pati Šnider rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:1, 6:4.

Australijanka je na putu do finala srušila dve Ruskinje - Veru Zvonarjevu i Nadju Petrovu. Šarapova i Molik su se u karijeri sastale samo jednom - Ruskinja je na travnatom terenu u Birmingemu dobila meč sa 2:0.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.