Cirbes zasenio Novickog, Azuri i Turci ubedljivi!

Izvor: Sportske.net, 14.Avg.2015, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cirbes zasenio Novickog, "Azuri" i Turci ubedljivi!

Širom Evrope večeras su igrane kontrolne utakmice u sklopu priprema za predstojeći kontinentalni šampionat do čijeg je početka ostalo još dvadesetak dana.

Formu su testirale reprezentacije koje će se na Eurobasketu naći u istoj grupi sa selekcijom Srbije, pa ćemo se tako osvrnuti na učinak Nemačke, Italije i Turske.

Za razliku od Turaka i Italijana koji su ostvarili ubedljive pobede, reprezentacija Nemačke poražena je u zagrebačkoj Areni rezultatom 74:72 >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << (15:15, 21:13, 19:25, 9:11, 10:8) u uzbudljivom duelu sa Hrvatskom koji je odlučen u produžetku.

"Panceri" su večeras nastupili u najjačem sastavu pošto je u Zagrebu igrao i Dirk Novicki. Prvotimac Dalasa postigao je 11 poena a bolji učinak od njega imao je samo centar Crvene zvezde Maik Cirbes koji je ubacio 14 poena.

Na drugoj strani dominirao je Dario Šarić sa 18 poena, dok je Bojan Bogdanović upisao 15 poena. Dvocifren učinak u redovima hrvatske reprezentacije zabeležio je i novi centar Cedevite Luka Žorić (13 pts).

Dve reprezentacije sastaće se ponovo već za dva dana ali će revanš biti odigran u Bremenu što će biti prilika da Nemci uzvrate Hrvatima.

Reprezentacija Italije sastala se u Tbilisiju sa Letonijom a jedan od domaćina predstojećeg Evropskog prvenstva nije imao šanse protiv "Azura".

Duel u prestonici Gruzije Italijani su dobili rezultatom 80:63 (25:17, 27:17, 17:12, 11:17) a najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Danilo Galinari sa 22 poena.

Dvocifren učinak ostvarili su još Andrea Barnjani (15 pts) i Marko Belineli (13 pts) koji je večeras odigrao stotu utakmicu u dresu sa državnim grbom. Điđi Datome postigao je 9 poena u pobedi "Azura".

Turci su večeras ugostili reprezentaciju Tunisa u "Abdi Ipekči Areni" i slavili sa 26 poena razlike rezultatom 76:50 (14:13, 20:13, 19:9, 23:15).

Sjajnu partiju pružio je veteran Ersan Iljasova koji je postigao 16 poena i ostvario 8 skokova, dok je novopečeni Turčin Bobi Dikson a.k.a. Ali Muhamed ubacio 14 poena uz 5/9 iz igre.

Narednu utakmicu u sklopu priprema za Eurobasket Turska će u subotu odigrati protiv reprezentacije Grčke koja je danas bila bolja od BiH (78:60).

Podsećamo da će reprezentacija Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu igrati u grupi "B" u Berlinu sa selekcijama Nemačke, Španije, Turske, Italije i Islanda.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novicki: Malo sam izgubljen, ali ima vremena

Izvor: B92, 15.Avg.2015, 09:55

Nemački košarkaš Dirk Novicki smatra da njegovu reprezentaciju čeka vrlo teška grupa na predstojećem Evropskom prvenstvu..."Čuo sam da su sve ulaznice već odavno rasporodate. Trebaće nam podrška navijača, moraju da nas nose jer imamo izrazito tešku grupu u kojoj smo sa Španijom, Italijom,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.