Izvor: MozzartSport.com, 17.Okt.2021, 20:56

Čimi Avila dao gol posle 20 meseci, Osasuna deli drugo mesto (VIDEO)

Tim iz Pamplone je najprijatnije iznenađenje u Španiji, pa i šire..,

Osasuna je definitivno najprijatnije iznenađenje u Španiji ove sezone i jedno od najvećih u Evropi. Četa trenera Arasatea slavila je večeras na pakleno teškom gostovanju na Madrigalu protiv Viljareala (2:1) i dospela na deobu drugog mesta. Ono što ovogodišnje rezultate tima iz Pamplone čine još većim jeste činjenica da u startoj postavi igra deset Španaca i naš Darko Brašanac. Sjajno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ukumponovana ekipa, čvrsta, odlučna i ekstremno opasna u gostima, što je na svojoj koži upravo osetila Žuta podmornica.

Zanimljivo da je pored svih tih domaćih igrača gol odluke postigao jedan od retkih stranaca, Argentinac Ezekijel Čimi Avila. Igrao se 87. minut kada je Aisa Mandi napravio veliki kiks, odigrao lošu povratnu loptu, sve to ispratio je pomenuti Avila ilako smestio loptu ispod istrčalog golmana Ruljija.

Argentinac je šansu dobio samo pet minuta rabnije, a burno proslavljen pogodak na najbolji način opisuje koliko mu znači, jer Čimi Avila je usled dve teške povrede dugo bio van terena. Njemu je ovo prvi gol još od januara 2020. godine...

Viljareal je dominirao u većem delu utakmice, imao posed lopte veći od 70 odsto, uputio 11 udaraca ka golu, međutim osim izvanrednog pogotka Đerara Morena početkom drugog dela za 1:1 nije imao čime konkretnim da se pohvali.

Da se golovi međutim vrednuju po lepoti ovaj bi stajao više od jedan svakako...

Osasuna je igerala onoliko koliko joj je domaćin dozvolio. Ali zato je realizacija bila gotovo klinička - dva šuta u okvor i dva gola. Prvo vođstvo gostima doneo je Lukas Toro u 26. minutu.

Osasunu u idućeg kolu čeka okršaj sa Granadom, a onda kreće serija teških utakmica - gostovanje Real Madridu, Atletiku i Sevilji, odnosno domaćinstvo Sosijedadu.

PRIMERA – 9. KOLO

Subota

Levante – Hetafe 0:0

Real Sosijedad – Majorka 1:0 (0:0)

/Lobete 90/

Nedelja

Rajo Valjekano - Elće 2:1 (0:1)

/Hernandez 26, Nteka 65 - Boje 14/

Selta - Sevilja 0:1 (0:0)

/Mir 54/

Viljareal - Osasuna 1:2 (0:1)

/Moreno 55 - Toro 26, Avila 87/

21.00: (1,55) Barselona (4,40) Valensija (6,50)

Ponedeljak

19.00: (3,50) Alaves (3,25) Betis (2,30)

21.00: (1,75) Espanjol (3,60) Kadiz (5,60)

Odloženo

Granada – Atletiko Madrid

Real Madrid – Atletik Bilbao

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.