Izvor: MozzartSport.com, 28.Okt.2021, 20:38

Čilić okrenuo 1:4 u taj-brejku i uzeo kartu za četvrtfinale Sankt Peterburga

Karen Hačanov propustio šansu da trijumfuje u trećem setu

Duel 30. i 35. tenisera sveta u osmini finala ATP turnira u Sankt Peterburgu završen je pobedom slabije plasiranog. Pobedu je protiv Karena Hačanova odneo Marin Čilić posle velike borbe u tri seta - 6:4, 6:7 (1:7), 6:4.

Hrvatski teniser je do vođstva od 1:0 stigao zahvaljujući jednom napravljenom brejku u najvažnijem trenutku - desetom gemu. Imao je priliku da to uradi i ranije, ali je nije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iskoristio. Prilikom njegovog vođstva 5:4, odigran je jedan veoma neizvestan gem u kome su se samo nizale prilike za oduzimanje protivničkog servisa. Tri je spasio ruski as, ali četvrtu nije.

U nastavku je ipak stigao odgovor od Hačanova. Rus je pokazao zube i odmah na startu uzvratio brejkom. Međutim, Čilić nije mnogo čekao na izjednačenje. Dobio je šansu u četvrtom gemu i oberučki je prihvatio. Nastavili su da igraju gem za gem, sve do 6:6. U taj-brejku je Hačanov bio prilično ubedljiv, dobio ga je rezultatom 7:1 i obezbedio igranje još jednog čina.

Bolje je počeo Rus i taj period, poveo je 4:1, ali onda dozvolio Čiliću da veže pet gemova i zabeleži pobedu koja ga je odvela u četvrtfinale turnira u Sankt Peterburgu.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.