Izvor: MozzartSport.com, 19.Apr.2021, 23:14

Čileanska Primera: Universidad čeka buđenje bivše uzdanice zagrebačkog Dinama

Drugi najtrofejniji klub u državi osvojio dva boda iz prve dve runde, na noge mu dolazi Union Espanjola

Ako bismo merili prema broju osvojenih titula, Universidad i Union Espanjola spadaju u veliku petorku čileanskog fudbala. Međutim, kada se baci pogled na tabelu, iako je Primera tek počela, ni jedan od pomenutih timova ne odaje moćan utisak. Zato derbi četvrtog kola dolazi u nevreme kako za Espanjolu, tako i za Universidad.

02.30: (2,20) Universidad de Čile >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << (3,10) Union Espanjola (3,30)

Zanimljivo prethodnu takmičarsku godinu timovi koji će se za par sati sastati na El Tenienteu okončali su sa identičnim brojem bodova. Posle 34. runde imali su po 52, doduše Union debelo slabiju gol razliku sa 53 primljena gola, čak 20 više od Čilea. Oba velikana obezbedila su kvalifikacije za Libertadores i oba poklekla na pretposlednjoj prepreci.

Universidad nije ume sa San Lorencom jer je posle 1:1 u Santijagu, rutinski poražen na Nuevo Gasometru 2:0. Kada je reč o Espanjoli, pretrpela je ozbiljno zlostavljanje u Kolumbiji. Možda je več počela da sanja o kontinentalnoj eliti posle 1:0 kod kuće, ali ju je Indendijente del Valje u revanšu tako izmaltretirao da se posledice još osećaju. Prvenstvo jeste otvoreno trijumfom nad Vonderersom 3:1, ali su usledili porazi od Union Kalere i Melipilje.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ni los Azulesima nije lako palo to što će propustiti Libertadores. Otvorili su domaći šampionat sa dva remija. Sa Uančipatom su odigrali 1:1, duel sa Serenom završen je bez golova. Fale golovi Hoakina Lariveja, najboljeg strelca Universidada iz prošle sezone (19), a nedostaju i ubedljivije partije Angela Enrikeza, nekadašnje uzdanice zagrebačkog Dinama. Sa Modrima je tri puta bio šampion Hrvtske, postigao 51 i namestio 15 golova na 129 utakmica. U dresu Azulesa ima procentualno slabiji učinak sa 28 golova i dve asistencije na 80 nastupa.

Što se tiče Espanjole, najveće nade polažu se u Kristijana Palasiosa, golgetera koji je prethodnih godina rešetao kao fudbaler peruanskog Sporting Kristala i urugvajskog giganta Penjarola. U preve tri runde već je postigao dva od tri gola svog tima.

Na samom startu Universidad i Espanjola nisu bili nadahnuti, ali videćemo hoće li im težina imena protivnika ipak podgrejati fudbalsku inspiraciju.

 ČILE 1, 4. KOLO

02.30: (2,20) Universidad de Čile (3,10) Union Espanjola (3,30)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.