Čikago i LA kandidati za OI 2016.

Izvor: B92, 27.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čikago i LA kandidati za OI 2016.



Los Anđeles i Čikago predali su Olimpijskom odboru SAD predloge kandidatura za domaćinstvo letnjih Olimpijskih igara 2016. godine,u kojima su planovi koji dokazuju zašto svaki od njih smatra da zaslužuje igre.Oba grada podnela su detaljnu viziju organizacije igara, u 19 poglavlja, posvećeniih pitanjima kao što su sigurnost, tehnologija, smeštaj, očuvanje okoline, kao i strategije za dobijanje podrške međunarodnih tela i njihovih funkcionera, relevantnih za donošenje odluke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o domaćinstvu igara, izvestio je u utorak Glas Amerike.

Komisija za ocene kandidatura Olimpijskog odbora SAD otputovaće 28. februara u LA,a 5. marta u Čikago, na dvodnevne inspekcije.Oni će svoju odluku objaviti 14. aprila.

Predelog grada iz SAD kao kandidata za domaćina igara 2016. godine treba biti predan Međunarodnom olimpijskom odboru 15. septembra, a domaćin tih igara biće poznat 2009. godine.

Pored ova dva ostali gradovi koji su pokazali zanimanje za domaćinstvo igara 2016. godine su Madrid, Tokio, Rim i Rio de Ženeiro.

U svojoj ponudi LA akcenat stavlja na postojećim objektima južne Kalifornije, na prometnu i turističku infrastrukturu, kao i na svoje bliske veze sa svetom medija i zabave.

Portparol Čikaga izjavio je da predlog tog grada, izloćen na 1200 stranica, opisuje 25 sportskih objekata, od kojih je 65 posto već izgrađeno.

Los Anđeles je bio domaćin Letnje olimpijade 1932. i 1984. godine, a Čikagu bi to bilo prvo domaćinstvo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.