Izvor: RTS, 24.Jan.2022, 17:12

Cicipas posle preokreta i tri i po sata igre savladao Frica

Grk Stefanos Cicipas posle preokreta savladao Amerikanca Tejlora Frica sa 3:2, po setovima 4:6, 6:4, 4:6, 6:3, 6:4 i plasirao se u četvrtfinale Australijan opena. U borbi za polufinale Cicipas će igrati protiv Italijana Janika Sinera.
Cicipas je posle velike borbe i mnogo muka uspeo da slomi otpor Amerikanca. Fric je u dva navrata imao set prednosti. Ipak, presudilo je iskustvo Grka, koji je uspeo da preokrene rezultat i posle tri i po sata igre stigne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do trijumfa.

U prvom setu ključan je bio sedmi gem u kome je Fric uspeo da oduzme servis protivniku. Potom je uspeo da sačuva svoj servis i privede set kraju. U narednom, uzvratio je Cicipas, a odlučujući je bio poslednji, deseti gem, u kome je Grk došao do brejka, samim tim i do seta. Amerikanac nije imao prilike za popravni.
Ponovo je Fric zaigrao bolje i ponovo u sedmom gemu oduzeo servis Cicipasu. U devetom je, na servis Grka, propustio tri set lopte, da bi u narenom bio siguran na svoj servis i opet stigao do seta prednosti.
Cicipas je uspeo da izjednači, brejkom u osmom gemu stigao je do prednosti. U narednom, na svoj servis, spasao je dve brejk lopte i osvojio gem za izjednačenje u setovima.
Odlučujući set doneo je veliku borbu, oba tenisera čuvala su svoj servis sve do finiša kada Cicipas oduzima servis Amerikancu, a potom na svoj servis stavlja tačku na set i meč.
Cicipas će u borbi za polufinale igrati protiv Italijana Sinera koji je eliminisao Australijanca De Minora - 7:6, 6:3, 6:4.  

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ITALIJAN KRALJ DRAME: Beretini posle pet setova SLOMIO Monfilsa

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2022, 15:46

Protivnik u polufinalu Rafael Nadal...Mateo Beretini drugi je polufinalista Australijan Opena. Italijan je posle divovske borbe savladao Gaela Monfilsa sa 3:2 po setovima 6:4, 6:4, 3:6, 3:6, 6:2 i za plasman u finale boriće se protiv Rafaela Nadala. Meč je trajao nešto manje od četiri sata... Italijanski...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.