Izvor: RTS, 14.Maj.2022, 17:19

Cicipas nakon preokreta savladao Zvereva i plasirao se u finale Rima

Grk Stefanos Cicipas savladao je Nemca Aleksandra Zvereva sa 2:1 po setovima 4:6, 6:3, 6:3 i plasirao se u finale mastersa u Rimu. Protivnik u borbi za titulu biće mu bolji iz duela Đoković – Rud.
Lepa teniska predstava dostojna polufinala Rima. Cicipas i Zverev pružili su publici da uživa u svim čarima tenisa. Dosta trčanja, lepih poteza, grešaka, emocija - svega onoga što >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tenis čini atraktivnim za gledanje. Grk je nakon gubitka seta, uspeo da preokrene rezulta i plasira se u veliko finale.

Oba tenisera ušla su agresivno u meč. Vodila se velika borba za svaki poen. Teniseri su koristili svaku priliku da napadnu servis protivnika. Ipak, sve do sedmog gema nije bilo brejk prilika.
Tada Zverev osvaja i koristi jedinu brejk priliku u setu i stiže do prednosti. Potom se skoncentrisao na svoj servis i mirno priveo set kraju - 6:4.
Drugi set bolje je započeo Grk. U drugom gemu oduzeo je servis protivniku. Zverev je pokušao da uzvrati, ali nije uspeo da iskoristi dve brejk prilike u narednom gemu. Cicipas je u šestom gemu imao dve šanse da ponovo oduzme servis Nemcu, ali ih nije realizovao.
Potom je Cicipas bio siguran na svoj servis i tako je priveo set kraju - 6:3.
Odlučujući set doneo je veliku borbu. Teniseri su čuvali svoj servis sve do petog gema, kada Cicipas koristi greške protivnika i dolazi do brejka. Potom je potvrdio brejk i tako trasirao put ka pobedi.
U devetom gemu na servis rivala Cicipas osvaja tri vezane meč lopte, koristi prvu i stavlja tačku na ovaj meč - 6:3 u trećem setu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Cicipas prvi finalista mastersa u Rimu

Izvor: Beta, 14.Maj.2022

Grčki teniser Stefanos Cicipas prvi je polufinalista mastersa u Rimu, pošto je danas posle preokreta pobedio Nemca Aleksandera Zvereva sa 4:6, 6:3, 6:3.Meč Cicipasa i Zvereva, petog i trećeg tenusera sveta, trajao je gotovo dva i po sata. Bio je to 12. duel Cicipasa i Zvereva i osma pobeda grčkog...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.