Cicipas: Rune je zaslužio pobedu, mučio sam se da nađem ritam

Izvor: B92, 30.Maj.2022, 23:34

Cicipas: Rune je zaslužio pobedu, mučio sam se da nađem ritam

Stefanos Cicipas doživeo je poraz u osmini finala Rolan Garosa od Holgera Runea.

Mladi danski teniser slavio je sa 7:6, 3:6, 6:3, 6:4 i tako naneo težak udarac prošlogodišnjem finalisti.

Cicipas je suznih očiju na konferenciji za medije priznao da je imao problema.

"Poslednjih nekoliko dana sam se mučio da nađem ritam. Bio sam vrlo nervozan na terenu, frustriran, ali nisam to uspeo da zaustavim. Posebno kad znate da je bilo promena u opremi, mada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne bih da se pravdam time, jer je to nešto što sam odabrao zbog ličnog napretka. Nisam osećao pritisak. Ne gledam žreb, ko je sledeći protovnik. Znam kako da napredujem, šta bi trebalo da radim da bih došao do mesta gde sam bio prošle godine, ali to sigurno ne ide lako", kaže Cicipas.

Kaže da ga Rune nije iznenadio.

"Znao sam da ću imati teškog protivnika, nekog ko zna kako da igra na ovoj podlozi, ali sam se i mentalno i fizički osećao dobro. Počelo je tako što sam imao par problema na treningu. Rune je mlad, igra sa mnogo emocija. Jedinstven protivnik, vrlo emotivan, uvek se čini da ga nešto uznemirava dok igra. Bar tako ja to vidim. Nije često da se susrećem sa takvim igračem. Odjednom krene da igra dobro, što je sjajno. Može da igra tako, apsolutno je zaslužio pobedu, bio je bolji, u ključnim momentima je našao način da dobije poen", dodao je Grk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.