Izvor: MozzartSport.com, 10.Apr.2021, 19:19

Ciboni neizvestan derbi protiv Zadra

Tim Vladimira Jovanovića slavio sa devetoricom igrača - 77:75

U hrvatskom derbiju Cibona je uspela u neizvesnoj završnici da izvuče pobedu. Odlično se snašao tim Vladimira Jovanovića i posle poena Prkačina u poslednjih pola minuta uspeo je da slomi otpor Zadra u sudaru timova koji su pri dnu tabele - 77:75.

Na 26 sekundi pre kraja Roko Prkačin doneo je prednost Ciboni zakucavanjem, da bi Dominik Mavra promašio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << trojku na tri sekunde pre kraja. Kasnije je Drežnjak otišao na slobodna bacanja, dao jedno, promašio drugo, i tu je bio zvanično kraj utakmice.

Na taj način Cibona je stigla do osme pozicije na tabeli i ima isti broj trijumfa kao i Zadar. Izuzetno važna pobeda Vukova u borbi za opstanak.

Najefikasniji u pobedi Cibone bili su Novačić sa 23 poena i Planinić i Radovčić sa po 12. Tajna Cibone je što su svih devetorica igrača koji su bili na raspolaganju dali doprinos i upisali se barem sa dva poena u strelce.

Kod Zadra su se najbolje pokazali Karter sa 16 i Bursać sa 13 poena, a toliko je ubacio i Palokaj.

Kao heroja ovog preokreta i trijumfa Cibone treba istaći Novačića koji je ubacio čak šest trojki i držao svoj tim u igri tokom celog toga utakmice.

ABA LIGA

Subota

Cibona - Zadar 77:75

/Novačić 23 - Karter 16/

Nedelja

12.00: Mega - FMP

13.00: Krka - Budućnost

17.00: Crvena zvezda - Igokea

21.00: Mornar - Cedevita

Ponedeljak

18.00: Split - Borac

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.