Cibona ubedljiva protiv Zadra

Izvor: B92, 11.Jan.2020, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cibona ubedljiva protiv Zadra

Košarkaši Cibone pobedili su na svom terenu ekipu Zadra sa 89:60 (26:17, 20:9, 18:17, 25:17), u prvoj utakmici 15. kola ABA lige.

Cibona je upisala petu pobedu od početka sezone i osma je na tabeli regionalnog takmičenja, dok je Zadar deveti sa pobedom manje.

Ivan Novačić je predvodio Cibonu sa 20 poena, Matic Rebec je dodao 16, a Šejn Gibson 14 poena. U redovima Zadra najefikasniji je bio Brajon Alen sa 20 poena.

Košarkaši Cibone u narednom kolu gostuju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Crvenoj zvezdi, dok Zadar dočekuje Igokeu.

"Bilo je danas lijepo igrati. Pogotovo zato što je bila dobra atmosfera i skupilo se ljudi. Uvijek je gušt igrati u takvoj atmosferi. Čestitke igračima. Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu. Bili smo jako dobri, fokusirani. Sve to bez obzira što smo zadnja 3 tjedna odigrali praktički sve treninge bez punog rostera. Nismo kukali, to smo nekako sakrili. I večeras su neki igrači igrali pod ozljedama i to još više daje na značenju za ovu veliku pobjedu večeras. Katić je ozljeđen, Bilinovac je igrao pod injekcijama, Vucić je isto bez treninga zadnjih 5 dana, dalje da ne nabrajam. Pokazali smo opet da smo tim i kad nam 'voda dođe do grla' i kad nam je najteže, da najbolje funkcioniramo. Tako je bilo i večeras.", rekao je trener Cibone Ivan Velić.

"Svi koji su bili u dvorani su vidjeli da je Cibona bila 2 razine iznad nas, bili su brži, precizniji, koncentriranije, bolje su se dodavali, bolje su se kretali i to nekako mogu razumjeti. Ono što mene najviše smeta je što nismo pokazali emociju. I kad smo gubili nismo se živcirali što gubimo. Jednostavno smo pustili da to sve prođe mimo nas. To je doslovno za zabrinuti se i to je ono što nas brine i boli. O ovim elementima košarke što reći, bili smo 2 razine ispod.", poručio je Danijel Jusup, trener Zadra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.