Cibona spašena, pomogli Draženova majka i Mamić

Izvor: RTS, 03.Sep.2014, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cibona spašena, pomogli Draženova majka i Mamić

Iako se prethodnih dana spominjao najgori scenario za Cibonu, odnosno njen bankrot i gašenje, klub je ipak spašen. Novac je dala majka Dražena i Ace Petrovića, Biserka, a spekuliše se da je jedan od dva najveća anonimna donatora Zdravko Mamić, koga mnogi vide i kao budućeg vlasnika.

Majka pokojnog Dražena Petrovića, Biserka, poklonila je svoju ušteđevinu Košarkaškom klubu Cibona, kako bi pomogla zagrebačkom velikanu da izbegne gašenje. 

"Vukovi" su bili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na ivici gašenja, ali je dvostruki prvak Evrope uspeo je da nađe sredstva i opstane, pa je tako račun odblokiran.

"Svoju ušteđevinu klubu su dali Biserka i njen suprug Jole Petrović. Bolje je da o tome govore oni, ali ja jednostavno moram reći da su ti ljudi dali novac da spasu klub", rekao je za gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

"Znate da uvek pomažemo, kao što je i Dražen, posebno u ratu, pomagao ovu zemlju. Draženova priča živi i dalje, iako ga nema s nama, on je sveprisutan. Želimo i dalje da živimo u našoj tajnovitosti jer je tako živeo i Dražen. Tako je živeo, tako je i pomagao", rekla je Biserka. 

Posle veoma teškog perioda, Cibona se polako oporavlja, a hrvatski mediji spekulišu da bi na njeno čelo mogao da dođe predsednik Dinama Zdravko Mamić.

Iako se popularni "Maminjo" nije oglašavao tim povodom, javnost naših zapadnih suseda sumnja da je upravo Mamić svojom anonimnom donacijom omogućio dalje funcionisanje kluba.

Cibona će ove sezone da brani titulu u ABA ligi, ali zbog finansijskog problema je odustala od nastupa u Evroligi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Cibona spasena, pomogli Draženova majka i Mamić

Izvor: RTS, 03.Sep.2014

Iako se prethodnih dana spominjao najgori scenario za Cibonu, odnosno njen bankrot i gašenje, klub je ipak spasen. Novac je dala majka Dražena i Ace Petrovića, Biserka, a spekuliše se da je jedan od dva najveća anonimna donatora Zdravko Mamić, koga mnogi vide i kao budućeg vlasnika...Majka pokojnog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.