Četvrti uzastopni poraz Zvezde u Evroligi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2023, 10:21

Četvrti uzastopni poraz Zvezde u Evroligi

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Milanu od Olimpije rezultatom 74:68 u utakmici 23. kola Evrolige, što je četvrti uzastopni poraz crveno-belih u elitnom evropskom takmičenju.

Crvena zvezda je na gostovanju u Milanu zabeležila četvrti evroligaški poraz u nizu, pa borba >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za plasman među osam najboljih ekipa postaje sve komplikovanija za crveno-bele.

Ekipa Duška Ivanovića teško je pronalazila svrsishodna rešenja pod košem protivnika. Svaki pozicioni napad bio je mučenje koje se često završavalo pokušajima iz teških pozicija, što je rezultiralo slabim procentima šuta.

Sve do poslednje četvrtine Zvezda je ubacila samo jednu trojku, a domaći su uspeli da uspore produktivnost Luke Vildoze koji je meč završio sa 11 postignutih poena, uz samo jednu pogođenu trojku iz pet pokušaja.

Olimpija je od samog početka utakmice kontrolisala ritam i već početkom drugog kvartala stekli su domaći prvi put dvocifrenu prednost nakon poena Timotija Luvavua.

Pred kraj prvog poluvremena Beron je pogotkom za tri poena priuštio Olimpiji i najvećih plus 16, ali su gosti iz Beograda uspeli da do odlaska na veliki odmor zaostatak svedu na 13 poena (45:32).

Mnogo odlučnije i agresivnije u odbrani zaigrala je Zvezda u drugom poluvremenu. Beron je svojim šutevima odbio nekoliko naleta crveno-belih, ali je Luka Mitrović onda vezao pet poena, gosti su prišli na minus osam (52:44) i bili u prilici da dodatno smanje vođstvo domaćih, ali su Vildosa i Nedović promašili po šut za tri poena, pa je i pred početak poslednje deonice Olimpija imala dvocifrenu prednost - 59:49.

Konačno je proradio šut sa distance u poslednjem kvartalu i Zvezda je nastavila da topi prednost italijanske ekipe, ali se ispostavilo da je bilo kasno.

Pogađali su sa distance Dobrić, Bentil, a onda i Vildoza i crveno-beli su na četiri i po minuta do kraja meča prišli na minus pet. Zbunjena Olimpija nije iskoristila nekoliko napada, Petrušev je ubacio jedno slobodno bacanje i bilo je samo plus četiri za domaće.

Dobrić je mogao prednost protivnika da svede na samo jedan poen, ali je promašio šut za tri, a onda je Fojtman pogodio iz teške pozicije za70:64 i nije više bilo vremena da crveno-beli naprave preokret.

Bili su crveno-beli i tokom poslednjeg minuta na minus četiri u dva navrata, ali nisu mogli bliže - Nejpir je sa linije penala čuvao prednost, a Kajl Hajns je posle ofanzivnog skoka stavio tačku na sve nade crveno-belih i postavio konačan rezultat.

Vildoza: Utakmice sa Partizanom posebne, svima preporučujem da igraju u Srbiji

Košarkaš Crvene zvezde Argentinac Luka Vildoza izjavio je danas je da je srećan što igra za "crveno-bele" i da svima preporučuje da igraju za srpske klubove.

Vildoza se osvrnuo na prošlonedeljni derbi Evrolige sa Partizanom, koji su crno-beli dobili rezultatom 79:78.

"Utakmice sa Partizanom su posebne. Osećaj je poseban, neverovatan. Pogledajte kako su ljudi patili, kako osećaju igru, vikali su, pevali...To je neverovatno. Svima preporučujem igranje za srpske timove, srećan sam što sam ovde", rekao je Vildoza u intervjuu za "Eurohoops".

"Izgubili smo, ali mislim da smo generalno uradili dobar posao. Bili su bolji od nas, a mi nismo uspeli da pobedimo. Moramo da nastavimo da radimo na nekim detaljima koje planiramo da popravimo", kazao je argentinski košarkaš.

On je pre dva dana bio najbolji igrač Crvene zvezde u porazu od Virtusa 84:72 u meču 22. kola Evrolige.

"Osećam se bolje. Mislim da moram da popravim kondiciju jer sam u utorak igrao više od 27 minuta i bio sam zaista umoran u nekim trenucima utakmice. Moram to da održavam i da budem sve bolji, ali osećam se odlično, posebno u napadu. Znam da moram da budem bolji u defanzivi, ali pošto vas protivnički tim pritiska na celom terenu 40 minuta", rekao je Vildoza.

On je rekao da ne zna gde će igrati u budućnosti.

"Niko nije očekivao da ću igrati u Srbiji, a evo me. Videćemo u budućnosti", dodao je košarkaš Crvene zvezde.

Vildoza je izjavio da je srećan što igra u istom klubu sa sunarodnikom Fakundom Kampacom.

"Igrali smo nekoliko zajedno u ABA ligi, ali čekam mart da zajedno zaigramo u Evroligi. Kampaco je vrhunski igrač, možda najbolji bek u Evropi pored Vasilija Micića i Majka Džejmsa. Može da nam donese energiju, a kao špic, može da postigne koš i asistira, a istovremeno je odličan defanzivac. Tako da ce nam to zaista pomoći, pogotovo zato što ce nam posle toliko meseci takmičenja u Evroligi biti potrebna njegova svežina", zaključio je Vildoza.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Etore Mesina pred večerašnji meč u Milanu: Zvezdi će biti teže, bori se za plej-of

Izvor: Danas, 02.Feb.2023

Izuzetno lošu partiju pružili su košarkaši Crvene zvezde u Bolonji; večeras će imati priliku da se iskupe u Milanu, u 23. kolu Evrolige (20.30).

Nastavak na Danas...

Mesina oprezan pred Zvezdu: Opasnost nisu samo Nedović i Vildosa

Izvor: B92, 02.Feb.2023

Trener Olimpije Milano Etore Mesina utakmicu sa Crvenom zvezdom (četvrtak, 20.30) dočekuje u dobrom raspoloženju...Šef stručnog štaba ekipe iz Milana napokon ima razloga za zadovoljstvo, jer je njegova ekipa slavila u prošlom kolu Evrolige protiv Baskonije sa (89:83) i tako su prekinuli niz od...

Nastavak na B92...

MILANOM SE ORI PESMA DELIJA: Zvezda će imati veliku podšku (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2023

Crveno-beli gostuju Armaniju u 23. kolu Evrolige...Košarkaši Crvene zvezde večeras od 20.30 u Milanu igraju meč 23. kola Evrolige protiv ekipe Armanija. Crveno-beli nisu dobro počeli dupli program ove nedelje pošto su u otrak poraženi u Bolonji od Virtusa...Crveno-beli će u Milanu imati veliku...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.