Četvrti poraz crno–belih

Izvor: Politika, 06.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvrti poraz "crno–belih"

Košarkaši Fenerbahčea i Partizana aplauzima su ispraćeni iz pune dvorane "Pionir", a sudije uz salve zvižduka i protesta, koji su im često bili upućivani i tokom utakmice sedmog kola "C" grupe Evrolige. Dakle, turski šampion je pobedio, sa 76: 72 (20:16, 15:18, 20:18, 21:20).
"Crno-beli" su pretrpeli verovatno najbolniji poraz do sada u elitnom takmičenju, imajući u vidu da im je trijumf bio jako važan u borbi za TOP 16. Zaostajali su u većem delu susreta, najviše po sedam poena, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ali i vodili u nekoliko navrata, maksimalno sa "plus četiri" u drugom i poslednjem kvartalu. Na kraju - statistički je bolji bio naš tim...

– Čestitam Fenerbahčeu na zasluženoj pobedi, naravno da mi je lakše kada izgubim od prijatelja, Bogdana Tanjevića smatram prijateljem, rekao je posle meča Duško Vujošević, trener Partizana koji je u 26. minutu tehničkom greškom kažnjen zbog prigovora. – Odigrali smo stegnuto, pod osetio se imperativ pobede što se videlo po promašajima iz slobodnih bacanja. Zadovoljan sam igrom Pekovića, kome nije bilo omogućeno da igra na svom nivou, Kecmana i Vitkovca. Mislim da smo drastično oštećeni, posebno od izralskog sudije Bahara, emigranta iz Sarajeva kome to nije prvi put protiv Partizana. Ovo je bila utakmica na jednu loptu, a sudije su nama uzele deset u drugom poluvremenu. Nikada nismo imali ovako loše suđenje kao ove godine. Sa ovakvim tretmanom nemamo šanse da odemo dalje. Naravno da nećemo odustati od naše borbe, a glupo je ćutati. Hvala navijačima na podršci.

Peković je zbog pete lične greške morao van igre u 38. minutu, posle njega i Vitkovac iz istog razloga, a igrači iz Istanbula su Savašovim sigurnim izvođenjem "penala" sačuvali pobedu, ostvarenu bez svoje zvezde Mirsada Turkdžana koji nije doputovao u Beograd. Gost je imao više raspoloženih igrača, najefikasniji je bio američki "plejmejker" Vili Solomon, njegov sunarodnik na poziciji krila Džejms Vajt napravio je razliku u prvoj četvrtini, Omer Onan postigao važne "trojke". Centar Semih Erden povredio se u 26. minutu i nije se vraćao u igru.

– Teška utakmica za obe ekipe. Potrošili smo trojicu igrača na zaustavljanje verovatno najboljeg centra Evrolige Pekovića, to je dovelo da padnu njegove snage i napravi peti faul, a naš centar Savaš je onda doneo pobedu. Sa ovom pobedom, i posle poraza Lotomatike u ovom kolu, porasle su naše šanse, istakao je trener Fenerbahčea Bogdan Tanjević.

Bilo je sinoć više perioda u kojima je navijao ceo "Pionir", u kojem su navijači po običaju na početku pevali srpsku himnu, a tokom susreta i "Kosovo je srce Srbije".

"Crno-beli" idućeg četvrtka gostuju u Barseloni, a zatim u jedinoj preostaloj utakmici kod kuće uopšte do Nove godine, ugošćuju Roan.

Dvorana "Pionir". Gledalaca: 6.528. Sudije: Bahar (Izrael), Spiridonos (Grčka) i Perez (Španija).

Partizan Igokea: Palasio 9, Tepić 3 (jedna "trojka"), Kecman 16 (2), Borovnjak, Tripković 9 (1), Veličković 2, Peković 26, Vitkovac 5, Đurković, Božić 2, Milošević, Vraneš.

Fenerbahče Ulker: Vajt 12 (2), Solomon 21 (2), Onan 15 (2), Basak 3 (1), Erden 2, Kutlaj 3, Kan 3 (1), Vidmar 2, Demirel, Savaš 12, Preldžić 3.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.