Četvrti poraz Zvezde u Kupu UEFA

Izvor: B92, 19.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvrti poraz Zvezde u Kupu UEFA



Kako je počela takmičenje u F grupi lige Kupa UEFA, Crvena zvezda ga je i završila. Četvrti poraz u Evropi prvak Srbije doživeo je od portugalske Brage rezultatom 2:0 (1:0). Zahvaljujući pobedi Bajerna nad Arisom rezultatom 6:0, takmičenje na proleće nastavljaju Bajern, Braga i Bolton. Strelci na stadionu Munispal, pred 13.000 gledalaca, bili su Linc i Verder.

Na teren stadiona Munisipal, šef stručnog štaba "crveno-belih" Aleksandar Janković izveo je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sledeću jedanaestoricu: Banović - Basta, V.Đorđević, Bajalica, Anđelković - Kastiljo, Milijaš, Milovanović, Salas - Koroman, Barkos. U nastavku meča šansu čekaju Radivojević, Lukaš, Trajković, Burzanović, Molina, Rašković i Filip Đorđević. Utakmici prisustvuje i nekoliko desetina navijača srpskog kluba.

Utakmica je počela u sporom ritmu, grešilo se na sredini terena, a oba tima insistirala su na igri dugačkim loptama, sa kojom nisu imali baš puno uspeha. Austrijanac Linc u 12. minutu doneo je prednost domaćem timu. Vender je odlično prošao po levoj strani, pored Baste odlično centrirao na drugu stativu, a između neodlučnog Banovića i iznenađenog Bajalice Linc je lako plasirao loptu u mrežu sa pet metara.

Janković je u u 17. minutu bio prinuđen da napravi prvu izmenu u timu. Lukaš je zamenio Bastu, koji je ionako rovit ušao u meč. Nešto agresivniji od ostalih u timu Zvezde bili su Koroman i Milovanović - i dalje nedovoljno za postizanja gola.

Vender je pravio velike probleme odbrani gostujućeg tima. U 43. minutu bio je "1 na 1" sa golmanom Banovićem, koji je nogama ipak uspeo da sačuva svoju mrežu. Pored poslovično rapoloženog Koromana, nešto više incijative pokazao je i Salas, sa nekoliko dobrih dodavanja i borbenom igrom u odbrani.

Crvena zvezda nije bila slabiji rival tokom prvih 45 minuta, ali Braga je iskoristila svoju jedinu šansu i zasluženo na odmor otišla sa golom prednosti.

Bajern je prvih 45 minuta igre sa Arisom završio rezultatom 2:0 – oba puta strelac je bio Luka Toni, tako da je Bragi dovoljna pobeda i rezultatom 1:0 za prolazak dalje.

Domaći su nastavili sa dobro osmišljenim napadima i u drugom poluvremenu. Ovoga puta priliku da šutira imao je Vandinjo. S druge strane, Salas je zapretio, ali bez opasnosti za domaćeg golaman Santoša. Pritisak domaćih nastavio se i u nastavku meča. Oba puta, u 53. i 56. minutu, u centru pažnje bili su Zvezdin defanzivac Đorđević i napadač Brage Vandinjo. Prvi put je Banović uhvatio loptu, pa ispustio, pa je opet na kraju uhvatio. U sledećem napadu, posle greške Đorđevića, Linc umalo nije postigao gola sa desetak metara od gola Zvezde. U 60. minutu Salasa je zamenio Molina.

U 66. minutu Vender je najzad krunisao inicijativu Brage i postigao gol za 2:0. Ušao je napadač "crvenih" po levoj strani u šesnaesterac Zvezde, Đorđević je kretanjem u nazad "čuvao prostor" i tako omogućio strelcu da se namesti i odlično šutira pored nemoćnog Banovića.

U 68. minutu Ernan Barkos je napravio najbolji potez na meču. Na ivici šesnaesterca odlično je primio loptu, još bolje se okrenuo i izborio za prostor za šut, ali je njegov prizemni udarac bio lak plen za golmana domaćih. Najbolji igrač meča Vender napušta teren u 71. minutu, menja ga Sezar Pešoto.

Dobra akcija Moline i Koromana u kontri, ali ovog drugog u šesnaestercu zaustavljaju dva protivnička igrača. Šut Žailsona zaustavio je Banović. Grub start Paula Žorža na Koromanu i žustra reakcija reprezentativca Srbije doneli su obojici po žuti karton.

Utakmica ulazi u mirnu završnicu, sve je već odavno rešeno, pošto je Bajern u Minhenu deklasirao Aris rezultatom 6:0. Takmičenje nastavljaju Bajern, Braga i Bolton.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.