Četvrti najskuplji golman u istoriji fudbala - Džordan Pikford?!

Izvor: MozzartSport.com, 05.Maj.2017, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvrti najskuplji golman u istoriji fudbala - Džordan Pikford?!

Čuvar Sanderlendove mreže na pragu selidbe u Everton

Šuška se već neko vreme, a prema navodima lokalnih medija sada je ostalo samo još da se utanače poslednji detalji pa da Džordan Pikford postane četvrti naskuplji golman svih vremena! Jedna od retkih svetlih tačaka Sanderlenda u ovoj sezoni karijeru će nastaviti u Evertonu, koji će na ime obeštećenja, ako se informacija ispostavi kao tačna, a čini se da jeste, Crnim mačkama na račun uplatiti čak 17.000.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << funti, odnosno nešto više od 20.000.000 evra.

Pikford će se time izjednačiti sa Klaudiom Bravom koga je baš toliko Mančester Siti 2016. godine platio Barseloni, pa će ispred njega na listi najplaćenijih golmana u istoriji fudbala ostati samo David De Hea (Atletiko Madrid - Mančester junajted - 22.000.000 evra), Manuel Nojer (Šalke - Bajern Minhen - 24.000.000) i neprikosnoveni Đanluiđi Bufon (Parma - Juventus - 40.000.000).

Sanderlendu je novac od prodaje 23-godišnjeg golmana neophodan kako bi ublažio finansijski gubitak koji će pretrpeti zbog ispadanja iz Premijer lige. Pikfordu se baš i ne ide iz regije u kojoj je odrastao, ali kako je već postao reprezentativac Engleske ne sme da se kocka sa mestom u timu za Mundijal u Rusiji naredne godine.

Za njega su pitali i Mančester Siti i Liverpul, ali Everton je za sada najkonkretniji. Marten Stekelenburg je imao nekoliko veoma nesigurnih partija, dok je i Džoel Robls, drugi izbor Ronalda Kumana među stativama, objektivno limitiran golman.

Sanderlend je svestan Kumanovih problema pa pokušava da izboksuje i celih 20.000.000 funti čime bi preskočio i Nojera na drugom mestu večne liste najskupljih golmana. Ali kako ide u Čempionšip klub sa stadiona Svetlosti baš i nema manevarski prostor za pregovore.

Što se tiče samog igrača, na Gudisonu će dobiti više nego tri puta veću platu od one koje je imao u Sandrlendu.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.