Izvor: MozzartSport.com, 01.Mar.2021, 00:09

Četvorominutno pomračenje golmana Nasionala dovoljno za Bragin skok na drugu poziciju (VIDEO)

Ekipa Karlosa Karvaljala na gostovanju Nasionalu upisala šestu pobedu na poslednjih sedam prvenstvenih mečeva - 2:1 (2:0)

Benfiku su svi odavno otpisali iz šampionske trke, polako posustaje i Porto, te se kao najozbiljniji Sportingov izazivač u međuvremenu istakla – Braga. Scenario koji je na startu Primeire malo ko mogao da zamisli, ali malo šta širom Evrope ove sezone ide uobičajenim tokom, pa taku i u Portugaliji, gde ekipa Karlosa Karvaljala mimo svih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << očekivanja nastavlja da oduševljava čitav zapadni deo Iberiskog poluostrva.

Fantastičnu formu od šest mečeva bez poraza  Braga je nastavila i u 21. kolu pobedom na gostovanju Nasionalu, iskoristivši tako jučerašnji remi Sportinga i Porta, zahvaljujući kojim je smaknuo aktuelnog prvaka sa druge pozicije i prišao lisabonskom timu na, i dalje ogromnih, devet bodova zaostatka – 2:1 (2:0).

Bili su gosti dominantni protiv okvirno slabijeg rivala sa Madeire, međutim, nisu inicijativu uspevali da pretoče u vođstvo. Pitanje je i da li bi im u toj nameri pošlo za rukom, da se golmanu Nasionala Rikardu Piščiteliju nije dogodilo četvorominutno pomračenje.

U tako kratkom periodu italijanski čuvar mreže je sa dve kardinalne greške otškrinuo vrata Bragi ka šestom trijumfu u poslednjih sedam prvenstvenih mečeva. Prvo je u 25. minutu bezopasan centaršut sa desnog boka ispustio pravo na nogu Franseržiju, da bi četiri minuta kasnije loše reagovao prilikom istrčavanja na dugu loptu i glavom pogodio pravou Abela Ruiza, koji nije imao problem da fudbal sprovede u nebranjenu mrežu i već posle nepunih pola sata igre potpisao sedmu uzastopnu pobedu Brage nad Nasionalom.

Domaćin je sredinom drugog poluvremena golom Rijaskosa pokazao da mu pomenute greške Piščitelija nisu ubile moral, ali nisu imali snage za potpuni povratak, uprkos vrlo ofanzivnim izmenama Luisa Freirea.

PRIMEIRA - 21. KOLO

Petak

Vitorija Gimaraes - Boavista 2:1 (1:1)

/Rošinja 39, Andre 63 - Mangas 17/

Subota

Famalikao - Farense 0:0

Santa Klara - Fereira 3:0 (2:0)

/Alao 10, Krisan 45+1, Karvaljo 56,

Porto - Sporting 0:0

Nedelja

Portimonense - Maritimo 0:0

Tondela - Žil Visente 1:0 (1:0)

/Pedro 5pen/

Nasional - Braga 1:2 (0:2)

/Rijaskos 69 - Franseržio 25, Ruiz 29/

Ponedeljak

20.00: (1,45) Benfika (4,30) Rio Ave (7,75)

21.15: (2,70) Moreirense (2,95) Belenenses (2,90)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.