Četvoro srpskih strelaca u finalu Svetskog kupa

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2023, 20:10

Četvoro srpskih strelaca u finalu Svetskog kupa

Takmičenje se održava u Dohi od 18. do 27. novembra.

Četvoro srpskih strelaca plasiralo se na finale Svetskog kupa, koje će od 18. do 27. novembra biti održano u Dohi, saopštio je Streljački savez Srbije. Na takmičenju u Kataru učestvovaće Damir Mikec (vazdušni pištolj), Zorana Arunović (vazdušni pištolj), Teodora Vukojević (MK puška trostav) i Lazar Kovačević (vazdušna puška).

 - Mikec je vizu za Dohu 'overio' još sredinom avgusta, kada je osvojio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << srebro na Svetskom prvenstvu, s obzirom da svi osvajači medalja u pojedinačnim olimpijskim disciplinama na šampionatu planete imaju zagarantovano učešće na finalu SK. Ostali naši strelci su se kvalifikovali na osnovu bodova skupljenih na ovogodišnjim turnirima Svetskog kupa - navodi se u saopštenju SSS.

Pravo učešća na finalu Svetskog kupa steklo je po 12 najboljih na rang listama u svakoj disciplini (ne računajući osvajače medalja na SP).

 - Arunovićeva se na finalni turnir plasirala kao peta, Vukojevićeva kao deveta, a Kovačević sa desetog mesta u svojoj disciplini. Svo troje su i pre poslednjeg SK bili medju 12 najboljih, a rezultatima na turniru u Riju su zadržali pozicije medju kvalifikovanim strelcima. Na finalu će na programu biti samo pojedinačne olimpijske disipline, neće biti takmičenja miks parova - zaključuje se u saopštenju Streljačkog saveza Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.