Četiri poena Marjanovića u trijumfu Dalasa, Gudurić solidan u porazu Memfisa (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2020, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri poena Marjanovića u trijumfu Dalasa, Gudurić solidan u porazu Memfisa (VIDEO)

Košarkaši Dalasa su bili sigurni na svom terenu i nadigrali Minesotu sa 139:123, Luka Dončić je upisao još jednu utakmicu u niz od 42. meča na kojima je postigao 20 i više poena. Domaći teren nije pomogao Juti koju je Finiks nadigrao na gostovanju sa 131:111.

Već od starta meča Dalas je preuzeo inicijativu i sigurno išao ka pobedi, a čak sedmorica njegovih igrača su imala dvocifren učinak.

Predvodili su ih Tim Hardavej sa 23 poena i Luka Dončić sa 20 poena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uz devet skokova i sedam asistencija. Dončiću je ovo bila 42. utakmica u nizu koju je završio sa učinkom većim od dvadeset i više postignutih koševa.

Priliku na ovom susretu dobio je i Boban Marjanović, koji je odigrao četiri minuta i postigao šest poena i uhvatio jednu loptu.

Set Kari dodao je 19 poena, Delon Rajt 16, Kristaps Porzingis 15 uz devet skokova, Dež Džej Barea stao je na 12, a 11 je postigao Maksi Kleber.



U Minesoti je najefikasniji bio Dianđelo Rasel sa 29 poena, Malik Besli dao je 21, a Džejms Džonson 19.

Memfis je poražen od Los Anđeles Klipersa 124:97, a u poraženoj ekipi Marko Gudurić je odigrao sedam minuta i upisao osam poena, uz po jednu asistenciju i uhvaćenu loptu.

Hjuston je na svom parketu sigurnom igrom nadigrao Njujork sa 123:112 predvođen Džejmsom Hardenom koji je postigao 37 poena uz šest skokova i devet asistencija.

Proteklu noć u NBA ligi obeležile su pobede Klivlenda i Milvokija posle dramatičnih produžetaka. Klivlend je na svom terenu nadigrao Majami 125:119, a Milvoki je na gostovanju bio bolji od Vašingtona sa 137:134. Vašingtonu nije pomogao ni rekord Bredlija Bila koji je tokom meča ubacio 55 poena.

Majami je na gostovanju u Klivlendu dobro ušao u meč i čak vodio veći deo utakmice, ali su domaćini u finišu uspeli da načine preokret i dođu do izjednačenja koje je vodilo u produžetak meča.

Situacija se potom promenila u korist domaćina i Klivlend je sigurnom igrom uspeo da doće da pobede sa 125:119.

Čak sedmorica igrača domaćina su meč završila sa dvocifrenim brojem poena. Predvodio ih je Kevin Porter sa 30 poena i osam skokova. Kavin Lav dao je 17 poena uz 14 skokova, poen manje dodao je Lari Nans koji je imao i osam skokova, Tristan Tomson je pratio sa 15 poena i devet skokova, Darijus Garland je ubacio 14 poena uz sedam asistencija, a po 13 poena imali su Andre Dramond i Kolin Sekston.



U Majamiju su najefikasniji bili Goran Dragić i Bam Adebajo sa po 22 poena. Dragić je imao i četiri skoka i šest asistencija, a Adebajo je ostao na asistenciju od tripl-dabla, jer je zabeležio 13 skokova i devet asistencija.

I meč Milvokija i Vašingtona razrešen je posle produžetka, ali su u njemu pobedu odneli gostujući košarkaši.

Milvoki je vodio tokom celog meča i kada se učinilo da će odneti ubedljivu pobedu, Vašington je u finišu meča načinio preokret i uspeo da izbori produžetak.

Ravnoparavna i dramatična borba se nastavila i u produžetku , a Braun je na sekund do kraja promašio trojku i priliku da Vašingtonu donese novi produžetak.

Domaćem Vašingtonu nije pomogla ni sjajna efikasnost Bredlija Bila koji je meč završio sa čak 55 postignuta poena.

Najefikasniji u timu pobedničkog Milvokija bio je Kris Midlton sa 40 poena i po pet skokova i asistencija. Erik Bledso dodao je 23 poena uz sedam skokova i deset asistencija, a Janis Adetokumbo meč je završio sa 22 poena i 14 skokova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.