Četiri miliona evra za pojačanja

Izvor: Politika, 03.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri miliona evra za pojačanja

Partizan će u prvom kvartalu izdvojiti 1,5 miliona, a narednih šest meseci još 2,5 miliona evra. – "Šareni" protivnici u Holandiji

Jučerašnji sastanak Skupštinskog odbora u punom sastavu i sednica okrnjenog Upravnog odbora (prisustvovala samo četvorica članova) trajao je više od dva i po časa, ali je po rečima predsednika Skupštinskog odbora Dragoljuba Vukadinovića bila veoma konstruktivna. Partizan je trenutno bez predsednika pa je svu odgovornost za eventualne >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << neuspehe i uspehe u periodu do nove izborne Skupštine preuzeo odbor na čijem čelu je Dragoljub Vukadinović. Na sastanku je bilo reči o finansijskoj situaciji, predstojećim pripremama seniorskog tima u Holandiji, kao i o eventualnim dolascima i odlascima igrača.

Partizanova fudbalska ekspedicija otputovaće u četvrtak u Holandiju gde će obaviti završne pripreme za novu sezonu i odigrati četiri prijateljske utakmice, prvu već 7. jula protiv nemačkog trećeligaša (Deklema), a potom će se Partizan sastati i sa izraelskim Makabijem, rumunskim Čerolom i litvanskim Viljnusom.

Dragoljub Vukadinović je posle jučerašnjeg Skupštinskog odbora naglasio da će klub učiniti sve da novu sezonu dočeka sa što jačim timom.

– Sve ćemo učiniti da Partizan ponovo beleži dobre rezultate. Planiramo da u ovom prelaznom roku za dovođenje igrača potrošimo oko 1,5 miliona evra, a u narednih šest meseci još 2,5 miliona. Nećemo uzimati kredite, već ćemo pokušati da od prodaje naših igrača stvorimo dobru novčanu zalihu.

On je naglasio da klub u ovom trenutku nema velika novčana dugovanja prema igračima, sem prema Albertu Nađu sa kojim će, kako je rekao razgovarati u četiri oka već u sredu u želji da se i taj problem prevaziđe.

Novinare je interesovalo zbog čega Radomir Antić nije došao na sednicu Upravnog odbora iako je njegov dolazak bio najavljen. O tome je Vukadinović kazao:

– Tačno je da smo obećali da ćemo zvati Radomira Antića, ali iskreno govoreći ja to nisam učinio zbog mojih obaveza na službenom putu. Činjenica je da je Antić neophodan Partizanu, znamo da je trenutno na Zlatiboru i pokušaćemo da stupimo u kontakt sa njim.

Po rečima Dragoljuba Vukadinovića treba očekivati da u što najskorije vreme bude održana nova izborna Skupština s tim da ne treba žuriti kako bi se Skupština što bolje pripremila...

Članovi skupštinskog i Upravnog odbora čestitali su omladinskoj školi na velikom uspehu jer su sve selekcija Partizana u ovoj godini bile ubedljivo najbolje u svojim kategorijama.

--------------------------------------------------------------------------

Tomić: Diara pravo pojačanje

Senegalski internacionalac Lamine Diara priključio se fudbalerima Partizana i juče odradio oba treninga. Reč je o klasičnom napadaču, vrlo brzom fudbaleru pa ukoliko bude zadovoljio ukuse trenera Đukića Diara će pošto poseduje Šengen-vizu otputovati sa "crno-belima" u Holandiju.

– Diara će sigurno biti pravo pojačanje, tvrdi Ivan Tomić.

Inače, Senegalac veoma dobro govori naš jezik s obzirom da je prethodne dve godine igrao za Zrinjski, tim sa kojim će se Patrizan sastati 19. u kvalifikacijama za Kup UEFA u Mostaru.

--------------------------------------------------------------------------

Smiljanić ide, Moreira dolazi

Po svemu sudeći, jedan od najboljih mladih igrača na nedavno završenom prvenstvu Evrope u Holandiji Milan Smiljanić nalazi se na korak od odlaska u španski Espanjol. Ukoliko se taj transfer dogodi Partizan će angažovati Portugalca Moreiru iako se u prvi mah činilo da od njegovog dolaska u Beograd nema ništa.

– Blizu smo da dovedemo Moreiru i mislim da ćemo u tome uspeti, naglasio je Dragoljub Vukadinović.

Partizan će dobiti još jedno pojačanje uskoro, reč je o Milovanu Sikimiću, igraču francuskog Gen Gana.

D. Todorović

[objavljeno: 03.07.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.