Izvor: MozzartSport.com, 12.Jun.2020, 16:32

Četiri asa: Nole, Griša, Tim i Zverev predstavili se Beograđanima

Najveće zvezde predstojećeg Adria Toura oduševljenje prilikom da zaigraju u našoj prestonici, kao i gostroprimljivošću domaćina

Tenisko ludilo na ušću Save u Dunav je počelo! Stotine ljudi, znatiželjnika i još više dece obigrava danas TV Novak u pokušaju da vidi neke od najvećih teniskih, što ne reći sportskih zvezda današnjice.

Četiri glavne zvezde beogradske, početne stanice Adria Toura, domaćin Novak Đoković, te njegovi dragi gosti Dominik >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Tim, Aleksander Zverev i Grigor Dimitrov obratili su se medijima koji prate ovo takmičenje. Prvi je reč uzeo, naravno, domaćin Adria Toura

Veliko je interasovanje navijača i medija i jako sam srećan zbog toga. Ja sam i igrač i domaćin i trudim se da mojoj trojici gostiju napravim što bolji ugođaj, trudimo se da dožive Beograd i Srbiju na pravi način”, izjavio je prvi reket sveta.

Naš “komšija”, Bugarin Grigor Dimitrov, opušten i nasmejan vidno je srećan što se vratio u srpsku prestonicu nakon decenije.

Bio sam ovde pre 10 god kao junior. Lepo se oseam, blizu mi je kuće i praktično sam domaci. Ja sam ovde kao kod kuće, osećamo se kao drugari, tako je bilo i juče na fudbalu. Svi znamo odakle smo i ponosan sam na to, kao i Novak. On je vaš najbolji ambasador, a dao je mnogo i tenisu. Ovo takmičenje je nešto posebno, prvi put ovako igram. Svaka čast Novaku. Veoma sam uzbuđen”.

Možda i najveci talenat u svetu vrhunskog tenisa, Nemac ruskog porekla, Zverev oduševljen je dočekom u Srbiji.

Srbija nas je dočekala kako treba, a posebno Novak. Od kako sam sleteo osećam se dobrodošlim. Želim da istražim vašu zemlju, zato sam uglavnom i pristao da igram. A i Nole mi je zapretio da mi neće nikad dati da ga pobedim (smeh). Novak je odličan u ovome, organizaciji. Radujem se takmičenju i druženju sa ovim momcima koje odavno nisam video. Svi su vidim u dobroj formi i verujem da će tenis biti vrhunski. Dva meseca sam bio u Americi i lepo je videti da ovde ima života. Sinoć smo bili u kafani sa živom muzikom, baš je bilo lepo. Ljudi se ovde ne plaše kao u nekim drugim zemljama. Lepo je videti kolege i to vrhunske.”

Momak koji je umalo Noletu početkom godine skinuo krunu kralja Australijan opena, Dominik Tim stigao je u vrhunskoj formi u našu prestonicu, ali kaže da mu je nedostaja publika.

Ja sam već igrao sedam mečeva u Austriji, ali bez publike tako da je super što se publika vratila. Jedva čekam da krene, a i divno je što vidim ove momke. Nedostajali su mi”.

Predstavnici stranih medija su pomalo začuđeni ovdašnjom nonšalantnošću povodom situacije sa virusom korona, tako da je Nole morao da im objasni zašto se ipak odlučio na organizaciju Adria Tura sa publikom.

Definitvno je posebna situacija, svi smo svesno toga. U Srbiji su ovakve mere, tako da je dopuštena je publika. Mi smo se uglavnom dobro izborili sa koronom. Život ide dalje, a mi kao sportisti želimo da igramo. Zato smo i ovo napravili za samo četiri sedmice. Hvala svima što su došli. Mislim da je poruka pozitivna, mada ima onih koji smatraju da je opasno. Ali mi samo pratimo šta nam se kaže. Nadam se da ćemo se vratiti”, poručio je Novak Đoković.

Poznat je i osmi učesnik turnira, to je Damir Džumhur, koji je dobio današnje finale TS Tura.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.