Česi i Letonci na NHL zvezde

Izvor: B92, 18.Feb.2014, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Česi i Letonci na NHL zvezde

Selekcije Češke i Letonije plasirale su se u četvrtfinale turnira u hokeju na ledu na ZOI u Sočiju.

Česi su sa 5:3 nadigrali bivše zemljake Čehe i izborili duel sa SAD u narednoj rundi takmičenja.

Letonci su do svog prvog četvrtfinala ZOI u istoriji stigli pobedom nad Švajcarskom sa 3:1, a naredni rival biće im Kanada.

Česi su bivše zemljake pregazili već u prvih 20 minuta golovima Aleša Hemskog, Romana Cervenka i Davida Krejčija, da bi krajem drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << perioda Cervenka povećao na nedostižnih 4:0.

Slovaci uspevaju da se do 50. minuta vrate u igru golovima dvostrukog strelca Marijana Hose i Tomasa Surovija, ali u poslednjem minutu Slovaci izvode iz igre golmana što 40 sekundi kažnjava Tomaš Plekanec i rešava meč.

Letonija je takođe u prvom periodu stekla ključnu prednost, preko Oskarsa Bartulisa i Laurisa Darzinsa povela je 2:0, ali krajem druge trećine Martin Plus je smanjio rezultat.

Međutim, kao ni Slovacima, ni Švajcarcima se nije isplatilo izvođenje golmana iz igre jer Darzins 60 sekundi pre kraja ubacuje pak u nebranjenu mrežu za konačan rezultat.

Jedna od junaka istorijske pobede za Letoniju je svakako golman Edgars Masalskis koji je zaustavio čak 32 šuta rivala. Letonci su se revanširali Švajcarcima za minimalan poraz na otvaranju tamičenja, a do četvrtfinala su stigli sa samo jednom pobedom, ovom u baražu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.