Ceo svet video, izabrali ste pogrešnog Belgijanca!

Izvor: Sportske.net, 27.Feb.2020, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ceo svet video, izabrali ste pogrešnog Belgijanca!

Madridska javnost, kao i mediji, razočarani, sav prljav veš, opet isplivava na površinu.

"Zizu, izabrao si pogrešnog Belgijanca", glavni je utisak večeri posle doktorske disertacije Kevina De Brujnea.

Belgijanac je prikazao što bi Englezi rekli "master class" i na poziciji "lažne devetke" i sa iste svojom igrom, čitavom svetu otkrio sve boljke Real Madrida.

Pre svega, na udaru je Dani Karvahal, ne samo zbog načinjenog penala nad Sterlingom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << već i što nije mogao da parira Gabrijelu Žezusu, dok je u napadu bio neubedljiv. Prvi put, na meti kritičara našao se i Kasemiro, koga i Zidan, pa i svi navijači odavno vide kao stub Real Madrida. Ipak, Brazilac je sinoć imao mnogo grešaka, a nije mogao ni da pokvari igru De Brujnea.

Kapiten Serhio Ramos, ma koliko ga u Madridu voleli, opet je na udaru zbog svog 26. crvenog kartona u karijeri, i sada više od njega ima samo Edgar Davids.

Što se tiče napadača, Vinisijus Žunior je pokazao da poseduje talenat, ali kako kažu - da bi igrao za Real Madrid, treba da imaš još "ono nešto" što te čini velikim, a ne samo talentovanim igračem. Brazilac je dobar dribler, prodoran, ali mu nedostaje konkretna završnica - i završni pas i završni udarac, iako je ruku na srce, asistirao Isku kod gola.

Ni Karim Benzema više nije nije zaštićen kao pre, ove godine dao je samo dva gola, a i pored činjice da su štoper Sitija najslabije karike Pepove mašinerije, Francuz nije mnogo toga prikazao.

I na kraju, opet je došao na red i Eden Azar, čak i kada ne igra. Jer, utisak je da je Real Madrid bacio 120 miliona evra, za igrača koji je došao sa desetak kilograma viška, da je doživeo više povreda u jednoj sezoni u Španiji, nego za sedam u Engleskoj.

Kažu i da su u Madridu iz šešira izvukli pogrešnog Belgijanca, te da je zapravo Kevin De Brujne ono što je potrebnu Realu - igrač koji može da igra svugde, da radi sve, a ne da je prikovan na levom krilu, i koji ne voli da igra defanzivu...

Baš na stadionu, gde je najteže zadovoljiti publiku i razmažene navijače, De Brujne je pokazao da može - sve. Da igra i kao "lažna devetka", a da pritom igra defanzivu, da gradi napade, da uvek bude na pravom mestu, da pogodi Žezusa u trepavicu preko Ramosa i da izvede savršeni penal.

Možda ga je Rio Ferdinand posle sinoćne utakmice i najbolje opisao:





"De Brujne je najbolji vezni igrač na svetu, ne zbog golova, asistencija i statistike, već zato što 99% vremena na terenu i kada ima loptu i kada je nema, on donosi najbolje moguće odluke..."

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.