Centri su tražena roba

Izvor: MVP.rs, 05.Jul.2015, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Centri su tražena roba

Kingsi su angažovali Kostu Kufosa.

Sakramento Kingsi su poslednjih dana naporno radili da bi napravili konkurentan tim za narednu sezonu. Ipak, nije sve bilo tako sjajno u ekipi vlasnika Viveka Ranadiva. Pred sam Draft, iz ekipe su dolazile različite informacije vezane za Demarkusa Kazinsa i njegov eventualni odlazak. Novi strateg tima, Džordž Karl je smirivao medije pričom da je Kazins budućnost franšize, što je na kraju čini se, bar na kratko smirilo >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << strasti u ekipi. Kingsi su potom napravili nekoliko trejdova i doveli par slobodnih igrača kako bi pojačali ekipu za narednu sezonu.

Prvo su u nameri da očiste seleri kep u Filadelfiju trejdovali Nika Stauskasa, Karla Lendrija i Džejsona Tompsona, a dobili su prava na Luku Mitrovića i Arturasa Gudaitisa. Potom su dogovorili saradnju sa Ražonom Rondom i Markom Belinelijem, a na kraju su rešili i pitanje rezervnog centra potpisivanjem Koste Kufosa. Bivši igrač Memfisa je sa ekipom iz Kalifornije dogovorio četvorogodišnju saradnju, vrednu 33 miliona dolara.

Tako će Kufos imati priliku da ponovo sarađuje sa Karlom, koji ga je trenirao dok su zajedno bili u Denveru. Grčki košarkaš je prethodne sezone bio rezervna opcija u Memfisu iza Marka Gasola i Zeka Rendolfa, a veruje se da će i u Kingsima često igrati na poziciji krilnog centra.

Kufos je prethodne sezone za Memfis u proseku beležio 5.2 poena, 5.3 skokova i 0.8 blokada, a zanimljivo je da je sjajna odbrana Grizlija po statistici, sa Kufosom na terenu bila još bolja.

(foto: USATSI)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.