Čelsiju prva runda u Londonu sa 1:0

Izvor: B92, 19.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsiju prva runda u Londonu sa 1:0



Fudbaleri Čelsija pobedili su Barselonu sa 1:0 u derbiju 3. kola Lige šampiona. Jedini pogodak na prepunom „Stamford Bridžu" postigao je Drogba u 47. minutu, sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora.

Ekipa Žozea Murinja potpuno zasluženo je slavila i osvojila tri boda, a samo zahvaljujući nespretnosti domaćih, rezultat nije bio ubedljiviji. Ipak, epitet igrača utakmice nosi fudbaler Čelsija Kalid Bularuz, koji je odigrao svih 90 minuta bez greške i bio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neprelazan u odbrani.

U sjajnoj atmosferi na „Stamford Bridžu" timovi nisu počeli sa zatvorenim formacijama, ali prvu povoljniju priliku videli smo tek u 19. minutu.

Posle fantastične brzopotezne akcije u trouglu Deko-Ronaldinjo-Zambrota, Italijan, koji se ubacio po levoj strani, nije zahvatio loptu i propala je prva šansa.

Do kraja poluvremena videli smo samo prilike domaćih. Posle udarca Drogbe sredinom prvog poluvremena, na pet metara od gola Valdesa, Ševčenko, ponovo neprimetan, nije uspeo da ubaci loptu u prazan gol, jer je na vreme loptu u korner izbio Markes.

Barselona bez Samjuela Etoa i sa skoro neprimetnim Ronaldinjom nije isti tim koji je osvojio Ligu šampiona. Katalonci, koji su igrali u narandžastim dresovima, bili su u prvom poluvremenu prilično bezopasni (osim akcije iz 19. minuta), a najaktivniji bio je Leo Mesi, kome su domaći navijači zviždali prilikom svakog kontakta sa loptom zbog prošlogodišnjeg duela i isključenja Asiera del Orna.

U samom finišu poluvremena, ponovo su utihnuli navijači Čelsija, ne zbog šanse fudbalera Barselone, već zbog povrede Didijea Drogbe, koji je u jednim „makazama" dobio dva udarca i bio ozbiljno uzdrman. Ubeđivanje sa lekarom trajalo je nekoliko minuta, a napadač Obale Slonovače povratio se iz nokdauna tek u poluvremenu.

Da je sa najopasnijim fudbalerom Čelsija sve u redu, uverili su se defanzivci Barse već u prvom minutu nastavka.

Akciju po levoj strani poveo je Ešli Kol. Usledio je centaršut na ivicu kaznenog prostora, a onda je usledila čarolija Didijea Drogbe. Napadač londonskog tima jednostavnom „fintom" oslobodio se Pujola i Markesa i onda oštrim udarcem pogodio levi ugao Valdesovog gola.

Posle pogotka, domaći su imali još dve velike prilike za nepunih deset minuta. Prvu je upropastio sebični Esien, koji je „povukao" jednu kontru. Pratili su ga Ševčenko, sa desne, i Karvaljo, sa leve strane. Ipak, Esien se odlučio da šutira u situaciji tri na dva i pogrešio.

Samo tri minuta kasnije jednu loptu na levoj strani od Lamparda je dobio je Ševčenko, ali je Ukrajinac promašio još jedan zicer.

Najbolju priliku u drugom poluvremenu, u 67. minutu, nije iskoristio Drogba, koji je promašio zicer. Odlično dodavanje Lamparda iskoristio je Drogba, koji je posle varke telom, ušao u kazneni prostor i sa penala šutirao pravo u Valdesa.

Kako se meč primicao kraju, domaći su sve više razmišljali o odbrani svog gola. Ipak, i iz takve igre domaći su imali konkretnije prilike.

U 89. minutu šutirao je Roben, na pas Balaka, ali je Valdes nekako odbranio taj slab udarac.

Samo minut kasnije, ponovo je, sada sa desne strane, zapretio Roben, ali je snažan udarac sa 20 metara, posle dodavanja Drogbe, završio pored desne stative.

Čelsi će u revanšu biri oslabljen neigranjem Drogbe, koji je zaradio parni žuti karton, a novi susret dva tima je za 14 dana u Barseloni u 4. kolu.

Čelsi – Barselona 1:0

Drogba 46'

Verder – Levski 2:0

Naldo 45', Dijego 73'

Tabela: Čelsi 9(3), Barselona 4(3), Verder 4(3), Levski 0(3)

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.