Izvor: MozzartSport.com, 28.Maj.2020, 11:15

Čelsijeva potraga za Kepinom zamenom: Ideja je Birki

Golman Dortmunda ima opciju selidbe u Premijer ligu

Ne bude li uspeo da okaje grehe u skorije vreme, Kepa Arizabalaga će postati bivši na Stamford Bridžu. Najskuplje plaćeni golman svih vremena već je nekoliko puta prešao granicu, zbog koje je kod Frenka Lamparda postao druga opcija, iza Vilija Kabaljera, a nekadašnji šampion Engleske i Evrope u potrazi je za novom “jedinicom“.

Tako je bilo još u vremenu pre pandemije virusa korona, a izgleda da se >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na Bridžu ništa nije značajnije promenilo u poslednjim mesecima. Nekoliko se čuvara mreže već pominjalo kao opcija za Čelsi, a poslednji u nizu je – Roman Birki.

Švajcarski reprezentativac godinama je neprikosnoven na golu Dortmunda i kao takav izrastao u nekog ko bi mogao da napravi sledeći korak u karijeri transferom u Premijer ligu. Sa 29 godina i preko 150 bundesligaških utakmica važi za jednog od najboljih u nemačkom prvenstvu.

Razlog više zbog kojeg je Čelsiju interesantan Birki leži u tome što ima još godinu dana, pa bi tako njegova cena mogla da bude vrlo pristupačna. Prema nekim izveštajima, možda čak i manja od 20.000.000 evra, što je izuzetno povoljno.

Čelsi je, poređenja radi, za Kepu platio 80.000.000 evra i otkako je stigao više je ostao upamćen po glupostima i kiksevima na terenu, nego po dobrim odbranama. Počev od odbijanja da izađe sa terena u vreme Mauricija Sarija, preko slabih partija ove sezone, zbog čega ga je Lampard skrajnuo na pet uzastopnih utakmica u februaru.

Od nekih drugih opcija za Čelsi izdvojili su se Nik Poup i Jan Oblak, ali je Altetikov golman izuzetno skupo rešenje. Čak drastično skuplje od Kepe...

Za Kepu takođe ne bi trebalo da bude zime, jer se za njegovo zdravlje od ranije raspituje PSŽ, a odnedavno i Valensija, koja navodno gubi borbu s Ajaksom da zadrži Jaspera Silesena.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.