Čelsi ubedljiv, Bane strelac

Izvor: B92, 18.Avg.2014, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsi ubedljiv, Bane strelac

Fudbaleri Čelsija opravdali su status favorita u Premijer ligi ubedljivom pobedom nad Barnlijem 3:1 (3:1) na gostovanju u prvom kolu.

Čelsi je meč počeo dobrom šansom, ali je Barnli prvi poveo, nakon loše reakcije odbrane "plavaca", Arfild je zakucao loptu iza leđa Kurtoe u 14. minutu.

Do kraja poluvremena Čelsi je preokrenuo i rešio meč. Kosta je izjednačio debitantskim golom, preokrenuo je Širle posle fantastične akcije, da bi na 3:1 povisio Ivanović. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Dvostruki asistent bio je drugi debitant, Sesk Fabregas, sjajno je odigrao i Nemanja Matić, a navijače Čelsija oduševio je ulazak Didijea Drogbe u poslednjih pet minuta.

Žoze Murinjo je u ovom meču odgovorio na pitanje ko će biti prvi golman, prednost nad veteranom Peterom Čehom dobio je Tibo Kurtoa, a već u uvodnim minutima mogli smo da vidimo kako će izgledati igra "plavaca".

Sjajnim kombinovanjem u šansi se našao Širle, ali je njegov šut izblokiran. Usledila je promena snaga na terenu, Barnli preuzima inicijativu i stiže do neočekivanog vođstva. Odbrana Čelsija je dobro izbacila loptu posle kornera, ali je zaspala u nastavku akcije, to koristi Skot Arfild i sa 15-ak metara loptu zakucava u mrežu gostiju.

Međutim, tada Čelsi pokazuje zašto je glavni favorit i za 20 minuta preokreće rezultat. Egal je usledio samo tri minuta posle vođstva, domaćina, a svoj debitantski gol u Premijer ligi postigao je Dijego Kosta nakon odbitka.

Već u 21. minutu Čelsi je odigrao fantastičnu akciju, počeo ju je solo-prodorom Azar, nastavio Ivanović ubacivanjem do Fabregasa koji iz prve pronalazi Širlea koji je utrčao iz pozadine i lagano pogodio. U 34. minutu postavljen je konačan rezultat, Fabregas iz kornera beleži drugu asistenciju, a u strelce se upisuje i Ivanović.

Do kraja meča Čelsi je strpljivim kombinovanjem čuvao rezultat i čekao šansu da poveća vođstvo, ali osim ulaska Didijea Drogbe u igru pet minuta pre kraja nije bilo pravih uzbuđenja.

Početak sezone u Premijer ligi doneo je poraz Mančester Junajteda na debiju Luja van Gala na Old Trafordu, te teška pobeda Arsenala, dok je u derbiju kola u nedelju Liverpul jedva savladao Sautempton. Mančester Siti odbranu titule počeo je rutinskom pobedom u Njukaslu.

Premijer liga, 1. kolo:

Barnli – Čelsi 1:3

Liverpul – Sautempton 2:1

Njukasl – Mančester Siti 0:1

Mančester Junajted – Svonsi 1:2

Lester – Everton 1:2

KPR – Hal 0:1

Stouk – Aston Vila 0:1

VBA – Sanderlend 2:2

Vest Hem – Totenhem 0:1

Arsenal – Kristal Palas 2:1

Tarf Mur, Barnli

Barnli – Čelsi 1:3

Arfild 14 Kosta 17, Širle 21, Ivanović 34

Barnli: Hiton – Mi, Šekel, Daf, Tripije – Arfild, Džons, Marni, Tejlor (Najtli 70') – Ings (Sordel 83') – Jukievič (Barns 70')

Čelsi: Kurtoa – Aspilikueta, Teri, Kejhil, Ivanović – Matić, Fabregas – Azar (Drogba 84'), Oskar (Mikel 82'), Širle (Vilijan 78') – Kosta

Prvu šansu Čelsi je stvorio već u četvrtom minutu, posle serije dodavanja sa leve strane ka sredini, Širle šutira sa 20-ak metara, lopta pogađa jednog igrača Barnlija i prolazi za malo pored leve stative.

Brzo preti i domaćin, odlična akcije Barnlija, kratkim pasovima su loptu prebacili sa desne na levu stranu, Tejlor odličnim pasom pronalazi Jukieviča u kaznenom prostoru, ali momak iz Sautemptona šutirao pored gola.

Usledilo je nekoliko minuta odlične igre Barnlije i naporan period za odbranu Čelsija, koja to nije izdržala. Nakon kornera u 14. minutu, gosti su izbacili loptu u polje, igrači Barnlija su je brzo vratili u kazneni što je iznenadilo odbranu Žozea Murinja.

Metju Tejlor pronalazi usamljenog Skota Arfild na oko 15 metara od gola, Kejhil nije stigao da ga izblokira, pa je njegov projektil završio u mreži (1:0).

Međutim, samo tri minute kasnije Čelsi se vraća u egal. Branislav Ivanović je ubacio oštru loptu sa desne strane, primio ju je Azar, šutirao, ali je izblokiran. Lopta se odbila od stative do Dijega Koste koji postiže svoj prvi gol za "plavce" (1:1).

Već u 21. minutu Čelsi je vodio posle jedne od najboljih gol-akcija u poslednjih nekoliko godina. Sve je pokrenuo solo-prodorom Azar, stigao je pored nekoliko igrača Barnlija do kaznenog prostora, a onda odližio loptu do Ivanovića na desnu stranu.

Kapiten Srbije pronalazi Seska Fabregasa na ivici šesnaesterca, Španac iz prve šalje loptu do Andree Širlea koji se sjajno ubacio na desnoj strain, te loptu gurnuo pored nemoćnog Hitona (1:2).

Širle je inače dodao loptu Azaru pre njegovog prodora, a onda iz drugog plana pratio kompletnu akciju, te se u savršenom trenutku ubacio iza leđa odbrane Barnlija. Savršena akcija, savršen pogodak.

Novi odličan napad Čelsija preko desne strane, Oskar je pokušao da pogodi iskosa, ali je lopta završila pored gola. Dijego Kosta umalo da kazni neopreznost igrača Barnlija, presekao je jednu povratnu loptu ka golmanu Hitonu, gura loptu pored njega i pada, ali sudija procenjuje da nije bilo kontakta.

Desetak minuta pre kraja poluvremena Čelsi verovatno rešava pitanje pobednika. Gosti ovaj put gol postižu posle kornera, loptu je na peterac ubacio Sesk Fabregas, lopta je preletela sve na prvoj stativi, ali je na drugoj iz drugog plana utrčao Branislav Ivanović i ubacio je u mrežu (1:3).

U samom finišu meča Ivanović je doživeo neugodan pad posle jednog skok duela, šestoko je udario leđima od teren, ali je posle nekoliko minuta pauze nastavio utakmicu.

Čelsi je nastavio u istom ritmu u drugom poluvremenu, ali opet Barnsli ozbiljno preti. Lopta se ponovo odbila do Arfilda u kaznenom prostoru, Škot je ciljao leve rašlje, ali ovaj put Kurtoa brani.

Gosti su strpljivim kombinacijama tražili četvrti pogodak, ali su igrači Barnlija bili veoma disciplinovani u odbrani, ne dozvolivši opet proctor za utrčavanja iz drugog plana.

Londonski tim je nastavio u istom ritmu, nije srljao, čuvao je stečeno vođstvo i čekao grešku rivala da ga uveća, ali nije bilo pravih prilika za to.

Finiš meča obeležio je povratak Didijea Drogbe u dres Čelsija, veteran je pet minuta pre kraja zamenio Azara, i u finišu umali postigao četvrti gol za svoj tim.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

(VIDEO) BANE STRELAC I ASISTENT: Čelsi odigrao akciju kao na igrici

Izvor: Kurir, 18.Avg.2014

Srpski fudbaler najpre učestvovao u najlepšoj kaciji na meču, a potom se i sam upisao u strelce..Fudbaleri Čelsija su susretom sa Barnlijem počeli pohod na šampionski presto engleske Premijer lige, aizabranici trenera Žozea Murinja slavili su sa 3:1...Ali više od vođstva navijače "plavaca"...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.