Čelsi u četvrtfinalu FA kupa, Žigićeva glava u krvi

Izvor: Blic, 07.Mar.2012, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsi u četvrtfinalu FA kupa, Žigićeva glava u krvi

Fudbaleri Čelsija plasirali su se u četvrtfinale FA kupa savladavši Birmingem siti sa 2:0 u ponovljenom meču pete runde najstarijeg fudbalskog nadmetanja na svetu.

Čelsi je opravdao ulogu favorita u ovom duelu, ali se stvari nisu baš lako odvijale po ekipu koja čeka novog glavnog stratega posle razlaza za Andreom Viljaš-Boašom.

Skoro sat vremena je drugoligaš odlevao, a onda je Huan Mata pronašao lopti put do mreže nakon što je odbrana Birmingema loše intervenisala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posle centaršuta Ramireša koji je ove nedelje produžio ugovor sa "plavcima".

Taj pogodak je podigao samopouzdanje Čelsiju, koji je šest minuta kasnije, u 60. preko Meireleša došao do konačnih 2:0. Huan Mata je u toj akciji prokockao šansu da proigravanje Branislava Ivanovića kruniše golom, a onda je srpski internacionalac ponovo ubacio loptu pred gol rivala, Ramireš ju je odložio za Raula Meireleša koji je neodbranjivo tukao u gornji ugao.

Ovaj meč je obeležila i povreda Nikole Žigića, napadača Birmingem sitija, kog je u prvom poluvremenu David Luiz zakačio po glavi, pa je od naprsnuća arkade lice reprezentativca Srbije bilo obliveno krvlju, srećom - bez većih posledica, jer je Žigić odigrao svih 90 minuta.

U četvrtfinalu FA kupa sastaju se Čelsi - Lester siti, Everton - Sanderlend, Stivenidž ili Totenhem - Bolton i Liverpul - Stouk siti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.