Čelsi traži promenu kalendara FIFA

Izvor: B92, 31.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsi traži promenu kalendara FIFA



Predsednik Čelsija Brus Bak zatražio je od FIFA da konačno dovede u red kalendar takmičenja širom sveta. Kup afričkih nacija igra se na sredini svake druge sezone, a zbog tog takmičenja evropski klubovi ostanu bez stotina afričkih fudbalera. Problem za Čelsi je posebno velik, jer će čak četvorica igrača od 20. januara u Gani igrati na ovogodišnjem izdanju kontinentalnog šampionata: Majkl Esjen za domaćina, Džon Obi Mikel za Nigeriju, a Didije Drogba i Salomon Kalu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za Obalu Slonovače.

Ako se na to dodaju problemi sa povredama koje imaju Petr Čeh, Karlo Kudičini, Džon Teri, Klod Mekelele, Floran Maluda, Andrej Ševčenko i Frenk Lampard (kao i pomenuti Didije Drogba), pred Čelsijem je težak januar, koji počinje lokalnim derbijem sa Fulamom u utorak.

Potpuno razumemo da je za igrača najveća čast da nosi dres svoje reprezentacije, i poštujemo to. Nadamo se samo da će FIFA u narednim sezonama prekinuti ovo ludilo, jer je besmisleno da obaveze reprezentacije konstantno razbijaju ritam takmičenja. Bolje organizovanim kalendarom to bi bilo rešeno", rekao je Bak pred Novu godinu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.