Čelsi sklapa pakt kako bi potpisao Iguaina! Atletiku obećanje: Dobijate Kostu, ali pomozite nam da uzmemo Pipitu

Izvor: MozzartSport.com, 04.Jul.2016, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsi sklapa pakt kako bi potpisao Iguaina! Atletiku obećanje: Dobijate Kostu, ali pomozite nam da uzmemo Pipitu

Lukav plan kluba sa Stamford Bridža iz kojeg bi trebalo da profitira i madridski tim

Dijego Čolo Simeone je prethodnih nedelja bio više nego uporan u namerama da srce napada ojača golgeterom svetske klase. Propali su pokušaji da se angažuje Obamejna, Lakazet, potom i Gameiro... Ali je od samog starta poseban pik imao na svog sunarodnika i prvog strelca Serije A - Gonzala Iguaina. Kontakti sa Napolijem su postojali, ali je tvrdoglavost predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Aurelija De Laurentisa i bezvoljnost da se otkupna klauzula umanji sa 94.000.000 evra na neku pristojniju sumu presudila >

Atletiko je zvanično odustao od pokušaja da angažuje argentinskog strelca, kojeg je Čolo Simeone video kao idealnog partnera zajedno sa Antoanom Grizmanom. Međutim, Jorgandžije bi i dalje mogle da profitiraju na Pipitin račun, ali ne i na način na koji su to želele. Prema pisanju madridskog lista AS, kategorički dobro upoznatog sa poslovanjima na Visente Kalderonu - Čelsi će pokušati da sklopi pakt sa Atletikom iz kojeg će na kraju dobiti Dijega Kostu.

ISPRATITE ŠTA SE SVE DEŠAVALO NA TRANSFER PIJACI U NEDELJU

Naime, na Stamford Bridžu poručili su da Kostu neće prodati sve dok se klub ne obezbedi s dvojicom novih napadača. Prvi je nedavno potpisan za 40.000.000 evra u liku Mišija Batšuajia, a drugi bi mogao da bude upravo Iguain.

Ono što Plavci „traže“ od Madriđana jeste da preko Simeonea nastave da pritiskaju strelca 38 golova u svim takmičenjima iz prošle sezone. Tačnije, Gonzalovog brata i menadžera Nikolasa, koji je nedavno otkrio da je odbio ponudu Napolija o produžetku saradnje, vidno ljut na De Laurentisa i njegove astronomske zahteve.

Poznato je da Atletiko i Čelsi već godinama unazad imaju dobru saradnju, što je dovelo do nekoliko uzajamnih transfera, a na temeljima dobrih odnosa oba kluba mogla bi da profitiraju. Nije tajna da je Simeone veliki obožavalac Dijega Koste i da je upravo Argentinac uspevao da suzbije preku narav španskog reprezentativca i iz njega izvuče ono najbolje.

U slučaju da Iguain dođe u London, Atletiko bi imao lakši put do potpisa bivšeg igrača. Sada je samo pitanje - kako „zavrnuti“ De Laurentisa?

Sve informacije vezane za aktuelni prelazni rok možete pročitati u našem SPECIJALU, ili klikom na tag "LETNJI PRELAZNI ROK 2016".

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.