Izvor: MozzartSport.com, 29.Maj.2020, 09:54

Čelsi se šunja oko Vernera, Frenkijev adut je Ridiger

I Plavci ušli u trku za najboljeg napadača Nemačke...

Liverpul hoće, ali nema dovoljno novca na raspolaganju. Mančester Junajted još nije definitivno odlučio koja mu je primarna meta - već mesecima spekuliše se kako će krenuti po Džejdona Sanča - pa bi takcu situaciju mogao da iskoristi Čelsi i ugrabi trenutno najboljeg napadača Nemačke. Timo Verner očajan je u nameri da konačno promeni sredinu, to će i uraditi ovog leta, a Plavci se uzdaju u svog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << štopera Antonija Ridigera i njegovu moć ubeđivanja.

Bild piše da su Verner i Ridiger najbolji prijatelji, odnosno da će Čelsi igrati baš na tu kartu i pokušati da ugrabi veliko pojačanje ispred nosa Liverpulu i Mančesteru. Njih dvojica igrali su zajedno u Štutgartu, odakle i datira pomenuto prijateljstvo.

Frenku Lampardu, koji se intenzivno interesuje za Vernerovo "zdravlje" poslednjih nedelja, ide u prilog to što Liverpul ne želi (ili ne može) da duboko zavlači ruku u kasu u vreme krize izazvane koronavirusom. Pa još za igrača koji ne bi imao garantovano mesto u startnih 11. S druge strane Čelsiju je potreban napadač. Tami Abraham će još godinu dana imati društvo veterana Olivije Žirua, posle čega Francuz odlazi. A Miši Batšuaji nije kalibar potreban Lampardu za velike stvari.

Plavci navodno imaju dugoročan plan sa Vernerom i spremni su da ga učine centralnom figurom u svojoj navali. Jirgen Klop tako nešto ne bi mogao da mu garantuje i u tome leži prednost kluba iz Londona, piše dalje Bild, a prenose mnogobrojni engleski mediji.

Dugo se već govori o Vernerovoj želji da se oproba u Premijer ligi. Sa te strane Čelsi je "pokriven", ostaje samo da ubedi ambicioznog momka da ima pravi projekat i da će na Stamford Bridžu imati priliku da se bori za trofeje.

Timo Verner igra sezonu života i na 39 utakmica postigao je 30 golova. Pritom podelio 12 asistencija. RB Lajpcig neće moći da ga zadrži ukoliko neko ponudi 55.000.000 evra, koliko iznosi izlazna klauzula. Svako naredno leto ta cifra će opadati, zbog čega je Bikovima u interesu da ove godine završe veliki transfer.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.