Čelsi poražen u neočekivanom debiju Petrovića – Siti blickrigom do pobede, Fulam se raspucao

Izvor: B92, 10.Dec.2023, 18:01

Čelsi poražen u neočekivanom debiju Petrovića – Siti blickrigom do pobede, Fulam se raspucao

Fudbaleri Mančester sitija, Fulama i Evertona ostvarili su pobede na startu programa 16. kola Premijer lige drugog dana vikenda.

"Građani" su gostovali na "Kenilvort Roudu" i posle preokreta savladali Luton Taun rezultatom 2:1.

Jedini gol u prvom poluvremenu postigao je Elajdža Adebajo u drugom minutu nadoknade, ali do velike pobede nije došlo.

Siti je preokrenuo golovima Bernarda Silve i Džeka Griliša u manje od tri minuta razmaka u drugom poluvremenu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i time prekinuo negativnu seriju.

Sporne situacije su obeležile obe akcije kod golova gostiju, ali je posle provere u VAR sobi utvrđeno da je sve bilo po propisima. Na kraju još jedna sporna u šesnaestercu "građana" kada je Griliš igrao rukom, ali to nije bilo dovoljno za penal.

Siti je posle četiri kola bez istog upisala trijumf u Premijer ligi i tako održala priključak sa najboljima. Trenutno su četvrti sa 33 boda, odnosno četiri manje od vodećeg Liverpula.

Luton je zabeležio i treći poraz u nizu i prvi su ispod "crte" sa devet bodova, četiri manje od Evertona koji je poslednji u sigurnoj zoni.

U narednom kolu idu na gostovanje Bornmutu, dok će tim Pepa Gvardiole dočekati Kristal Palas.

U drugom meču dana, Čelsi je poražen na gostovanju u Liverpulu ekipi Evertona rezultatom 2:0.

Posle prvog poluvremena bez pogodaka, golove za "karamele" su u nastavku postigli Abdulaj Dukure i Luis Dobin koji je stigao do prvenca u Premijer ligi u drugom minutu nadoknadnog vremena.

Pri rezultatu 1:0 za Everton, golman "plavaca" Roberto Sančes se povredio što je među stative gostiju dovelo srpskog čuvara mreže Đorđa Petrovića kojem je to bio debi od dolaska iz Nju Inglenda.

Međutim, Petrović je primio gol do kraja kada je 20-godišnji napadač precizno šutirao iz daljine u 92. minutu i tako postavio konačan rezultat.

Ekipi Šona Dajša je ovo treći trijumf u nizu i sada su sve bliže komfornijoj zoni sa četiri boda više od Lutona koji je treći otpozadi. Čelsi je 12. na tabeli.

U sledećem kolu Everton ima odličnu priliku da nastavi niz na gostovanju Barnliju, dok će Čelsi dočekati Šefild junajted.

U poslednjem meču Fulam je bio ubedljiv protiv Vest Hema kod kuće rezultatom 5:0.

Okupljeni na "Krejven kotidžu" su još jednom imali priliku da gledaju napadači raspoloženu ekipu Marka Silve koja je posle Notingem Foresta, "petardom" ispratila i "čekićare".

U poslednja tri kola, Fulam je postigao 13 golova, odnosno tačno polovinu od 26 koliko ih imaju na svom kontu u 16. kola ove sezone.

Na ovom meču su imali čak petoricu različitih strelaca. Himenes, Vilijan, Adarabiojo, Vilson i Vinisijus su redom tresli mrežu Fabijanskog.

Fulam je na tabeli na desetom mestu, sa tri boda manje od upravo Vest Hema. U Njukaslu, sa kojim igraju u narednom kolu, već zabrinuto razmišljaju kako da sačuvaju sebe sličnog scenarija. Vest Hem će na Vulverhempton.

Premijer liga 16. kolo

Subota:

Kristal Palas – Liverpul 1:2 (0:0)

Mateta 57p – Salah 76, Eliot 90+1

Brajton – Barnli 1:1 (0:1)

Adingra 77 - Odober 45

Mančester junajted – Bormut 0:3 (0:1)

Solanke 5, Biling 69, Senesi 73

Šefild junajted – Brentford 1:0 (1:0)

Mekati 45+1

Vulverhempton – Notingem Forest 1:1 (1:1)

Kunja 32 - Tofolo 14

Aston Vila – Arsenal 1:0 (1:0)

Mekgin 7

Nedelja

Everton – Čelsi 2:0 (0:0)

Dukure 54, Dobin 90+2

Fulam – Vest Hem 4:0 (3:0)

Himenes 22, Vilijan 31, Adarabbiojo 40, Vilson 60, Vinisijus 89

Luton – Mančester siti 1:2 (1:0)

Adebajo 45+2 – Silva 62, Griliš 65

17:30 Totenhem – Njukasl

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Siti „okrenuo“ Luton, Everton pobedio Čelsi

Izvor: Danas, 10.Dec.2023

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su nakon preokreta feneraša, Luton siti, u okviru 16. kola Premijer lige i sada u dobrom raspoloženju dolaze na megdan Crvenoj zvezdi u okviru poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.