Izvor: MozzartSport.com, 25.Maj.2020, 19:02

Čelsi neće nazad svog igrača već procente od transfera u Napoli

Plavci neće aktivirati povratnu kaluzulu

Čelsi je već godinama poznat po politici dovođenja gomile mladih i neafirmisanih igrača koje potom razvija na pozajmicama i na kraju zarađuje od njih kada se afirmišu. Najpoznatiji su slučajevi Kevina De Brujnea, Romelua Lukakua i Nemanje Matića koji su klubu doneli zaradu, ali se ispostavilo da su vredeli mnogo više. Ipak, bilo je i slučajeva poput Rajana Bertranda, Natana Akea, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Bertrana Traorea ili Tomaša Kalaša koji nisu imali kvalitet za prvi tim Plavaca, ali su doneli finansijski dobitak i isplatili se.

Takav je i slučaj ofanzivnog veziste Žeremija Boge. Momak rođen u Marselju koji nastupa za reprezentaciju Obale Slonovače je pre dve godine otišao iz Čelijevog mladog tima u Sasuolo kao anonimus. Italijani su ga tada kupili za 3.000.000 evra, ali su Englezi ubacili povratnu klauzulu da ovog leta mogu da ga vrate po fiksnoj ceni od 15.000.000 evra.

Boga je dobrim igrama ove sezone privukao interesovanje Atalante, Rome i Napolija i pretpostavljalo se da će Čelsi iskoristiti pravo da ga vrati. Kao strelac i asistent je učestvovao u 10 Sasuolovih golova u Seriji A ove sezone.

Ipak, najnovije vesti glase da Čelsi neće iskoristiti povratnu klauzulu i da razgovara sa Sasuolom o ubacivanju klauzule o procentima za naredni transfer. Londonski klub bi tako izgubio nekoliko miliona evra jer Bogin transfer ne može da bude veći od 20.000.000 evra, a procenti od njega veći od 30 ili 40 odsto.

Spekuliše se da se Čelsi na ovaj potez odlučio kako bi olakšao posao Napoliju za kupovinu Boge. A koji je interes Plavaca da čine uslugu Napolitancima, pokazaže letnji meseci pred nama. Odavno se zna da je Čelsi bacio oko na Napolijevog štopera Kalidua Kulibalija i možda je ovo početak strategije za dovođenje Senegalca.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.