Čelsi na +13, het trik Anrija

Izvor: B92, 02.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsi na +13, het trik Anrija



Fudbaleri Čelsija nalaze se na korak od obezbeđivanja druge titule u istoriji kluba dugoj jedan vek. Čelsi je u poslednjem meču subotnjeg programa pobedio u Sautemptonu rezultatom 3:1, a posle remija Mančester junajteda sa Blekburnom, drugi je sada Arsenal, koji za liderom zaostaje 13 bodova, sedam kola pre kraja.

Najveću pažnju privukli su fudbaleri Njukasla Kiron Dajer i Li Bojer, koji su se potukli u finišu meča, koji je njihov tim na Sent Džejmsiz Parku izgubio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od Aston Vile rezultatom 3:0. Huan Pablo Anhel doneo je prednost gostima, a dva penala u poslednjih 20 minuta (oba puta precizan Garet Beri) rešila su pitanje pobednika. Već kod prvog isključen je Tejlor zbog igranja rukom na gol-liniji.

Arsenal je na drugu poziciju izbio pobedom nad Norič Sitijem - 4:1, a trostruki strelac bio je Tjeri Anri. Mančester Junajted ima slabiju gol-razliku, pošto nije uspeo da postigne gol protiv Blekburna.

Borba za Ligu šampiona nastavlja se, pošto je pogotkom Igora Bišćana Liverpul u direktnom duelu pobedio Bolton sa 1:0. Everton sada ima samo jedan bod prednosti nad gradskim rivalom, a u nedelju se sastaje sa Vest Bromvič Albionom.

Čarlton je sa Mančester Sitijem igrao 2:2, a bod za ekipu iz jugoistočnog Londona doneo je Kris Peri pogotkom u nadoknadi vremena. Siti je potpuno dominirao, ali Stjuart Pirs će još sačekati na prvu pobedu. Midlzbro je iskoristio priliku da pretekne Čarlton, pošto je golom Franka Kedrija u 35. minutu savladao Kristal Palas 1:0.

Totenhem je u Birmingemu igrao 1:1, posle vođstva koje je doneo Stiven Keli. Pogodak Darena Kartera obezbedio je bod za domaćina, koji je bezbedan na 13. mestu.

Čelsi je do nove pobede stigao i ne pokušavajući da impresionira. Lampard je prvim udarcem ka golu "Svetaca" doneo prednost, a Glen Džonson je prodorom odradio veći deo posla za Gudjonsenov prvi pogodak. Islanđanin će u finišu zaokružiti perfektnu akciju još jednim golom, posle neprijatnog perioda po goste, u kojem ih je Kevin Filips kaznio jednim pogotkom. Mateja Kežman je počeo utakmicu i igrao solidno, dok ga nije zamenio Drogba.

Arsenal je do ubedljive pobede nad Noričom došao posle solo predstave oporavljenog Anrija. Sa dva gola za tri minuta Francuz je doneo pristojnu prednost. Gol Darena Hakerbija nije bio dovoljan za opasnu pretnju "Kanarinaca", pošto su Ljungberg i još jednom Anri pretvorili razliku u kvalitetu u razliku na semaforu.

Ništa slično nije viđeno na Old Trafordu. Junajted je stvarao šanse, ali se još jednom suočio sa nedostatkom sreće i inspirisanim golmanom. Bred Fridel je dva puta sjajno intervenisao u prvom poluvremenu, a dva puta su udarci domaćih napadača pogađali stative. Da rezultat ne bude jedini problem, povredu je zaradio Rajan Gigs, koji je napustio meč posle samo šest minuta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.