Čelsi juri ka tituli, Arsenal u 98. minutu do pobede

Izvor: RTS, 22.Jan.2017, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsi juri ka tituli, Arsenal u 98. minutu do pobede

Fudbaleri Čelsija pobedili su na svom terenu Hal sa 2:0 u poslednjoj utakmici 22. kola engleske Premijer lige. Fudbaleri Arsenala pobedili su Barnli sa 2:1, a pobedonosni gol postigao je Aleksis Sančes u 98. minutu iz jedanaesterca.

Čelsi je večerašnjom pobedom uvećao prednost na liderskom mestu Premijer lige i sada ima 55 bodova, osam više od drugoplasiranog Arsenala, a devet od trećeplasiranog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Totenhema.
Golove za trijumf Čelsija postigli su Dijego Kosta u sedmom minutu sudijske nadoknade vremena prvog poluvremena i Ger Kejhil u 81. minutu posle centaršuta Seska Fabregasa iz prekida s leve strane.
Hal je na stadionu Stamford Bridž pružio jak otpor lideru šampionata, ali pretposlednja ekipa Premijer lige ipak nije uspela da London napusti s ovojenim bodovima, iako je imala nekoliko dobrih prilika za gol.
Hal je 19. na tabeli Premijer lige sa 16 bodova, dva manje od Svonsija koji je 16.

U drugom meču, takođe u Londonu,"tobdžije" su povele u 59. minutu, a strelac je bio Škodran Mustafi posle kornera s desne strane koji je izveo Mesut Ozil.
Barnli je izjednačio u 93. minutu pogotkom Andrea Greja iz jedanaesterca. A u osmom minutu nadoknade Aleksis Sančes je bio precizan sa bele tačke i na taj način doneo Arsenalu nova tri boda.
Utakmicu na stadionu Emirati obeležio je sudija Džonatan Mos i njegovi pomoćnici, koji su prvo u 65. isključile Granita Džaku uz dosta nesigurnosti prilikom donošenja te odluke.
Usledio je pritisak gostiju nakon isključenja Džake, ali je izgledalo da je tim Arsena Vengera uspeo da se odbrani, međutim, u 93. minutu Kokelan je kaznenom prostoru udario u nogu Ešlija Barnsa, pa je Mos pokazao na belu tačku.
Grej je bio siguran izvođač najstrože kazne, a trener Arsenala Arsen Venger se razbesneo zbog sudijskih odluka, pa je dobio crveni karton.

Arsenal je posle toga krenuo u potpunu ofanzivu, a to im se isplatilo, ali opet nakon spornih sudijskih odluka, koje prilikom centaršuta nisu videle ofsajd Lorana Kosćelnog nad kim je napravljen faul za penal. Sančes je potom po sredini gola šutirao i doneo pobedu Arsenalu.
Arsenal je tako pretekao Liverpul i Totenhem na tabeli Premijer lige i sada na drugom mestu ima 47 bodova.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PREMIJER LIGA: Čelsi rutinski do nove pobede, Košta povratak obeležio pogotkom (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 22.Jan.2017

Fudbaleri Čelsija slavili su na domaćem terenu nad ekipum Hala, rezultatom 2:0 i tako nastavili svoj šampionski marš.. . Koliko znači ovom timu Košta je pokazao na samom startu meča kada je mogao da već posle 10-ak sekundi dovede svoj tim u vođstvo.. Nastavak je doneo po nekoliko šansi sa obe...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.