Čelsi i u 2005. godini po starom

Izvor: B92, 02.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsi i u 2005. godini po starom



Pohod Čelsija ka prvoj tituli posle pola veka značajno je ubrzan posle prvog nastupa u 2005. godini. Čelsi je u uvodnom meču 21. kola, započetom nepunih 13 sati pošto je Nova godina stigla na Ostrvo, pobedio Liverpul na Enfildu rezultatom 1:0.

Jedini gol na utakmici postigao je Džo Kol u 80. minutu. On je posle kornera uputio udarac sa 18 metara, lopta se odbila od jednog od defanzivaca i prevarila Jeržija Dudeka, a Luis Garsija se nije snašao na gol-liniji. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Liverpul je bio potpuno dominantan tokom prvog poluvremena, kada su nespretni domaći napadači i čudne odluke sudije Rajlija sprečile promenu rezultata. Posle 28 minuta sa terena je morao da izađe Šabi Alonso, kojeg je zamenio zemljak Nunjes. Pregled je pokazao da je Alonsu slomljen članak.

U nastavku, Čelsi je od inferiornog tima (ako ne računamo dve čiste šanse iz kontri tokom prvog dela) postao aktivni učesnik utakmice i nekoliko puta zapretio, ali ne preterano ozbiljno sve dok Kol u 76. minutu nije ušao umesto Dejmijana Dafa i preokrenuo tok meča.

U finišu na terenu je još jednom bio Mateja Kežman, a Liverpul je potpuno izgubio ritam. Čelsi je u tim trenucima mogao da obezbedi i značajno ubedljiviju pobedu, ali se rezultat nije menjao, a klub iz zapadnog Londona ima 12 vezanih mečeva bez poraza.

Sedam golova na 'Vajt Hart Lejnu'

U drugom meču dana Fulam je sa 3:1 pobedio gradskog rivala Kristal Palas. Endi Kol je postigao dva gola, a Tomaš Radzinski jedan za "Kolibaše", kojima to mogu biti ključni bodovi za opstanak.

Aston Vila je u samom finišu osvojila tri boda protiv Blekburna, a najviše golova viđeno je u duelu Totenhem - Everton, gde su Pevci' bili ubedljivo bolji.

Arsenal je u Londonu, kao gost, savladao Čarlton, a ključni čovek prve pobede Vengera u 2005. godini bio je Šveđanin Ljunberg. I Njukasl je, na Sent Džejms Parku' pobedom otvorio Novu godinu, a gostovao je Birmingem Siti.

I pored toga što su 85 minuta odigrali sa igračem manje, fudbaleri Noriča uspeli su da donesu kući bod sa gostovanja u Portsmutu. Siti je u Mančesteru pobedio Sautempton.

U poslednjem duelu 21. kola Mančester junajted gostuje u Midlsbrou.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.