Izvor: MozzartSport.com, 27.Apr.2021, 17:25

Čelsi, Zvezda i još deset privilegovanih

Sa njima Real ima negativan skor...

Real Madrid je favorit u večerašnjem okršaju sa Čelsijem. Nije Kraljevski klub u sjajnoj formi, počeo je da prosipa bodove u Primeri, međutim dugo nije izgubio i pogotovo ga je teško slomiti u Ligi šampiona. U pitanju je tim izvanrednog iskustva u evropskim takmičenjima, što se baš i ne može reći za Tuhelove učenike. Ali daleko od toga da Plavci ne vide svoju šansu u Madridu. Za ljubitelje tradicije i navijače engleskog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kluba evo jednog lepog podstreka pred okršaj na stadionu Alfredo Di Stefano: Čelsi spada u svega 11 klubova na planeti koji imaju pozitivan skor sa Realom - dve pobede, jedan remi, bez poraza.

Prvi put Čelsi i Real sastali su se 19. maja pre ravno 50 godina. U pitanju je bilo finale nekadašnjeg Kupa pobednika kupova. Posle 90 minuta nije bilo pobednika - Madriđani se spasli pogotkom u poslednjim sekundama - tako da je dva dana kasnije odigran novi meč, kako su predviđale ondašnje propozicije. Golovima Džona Dempsija i velike klupske legende Pitera Osguda momci iz Londona poveli su sa 2:0. Real se vratio u 75. minutu, smanjio na 1:2, ali do spasa ovoga puta nije mogao.

Poslednji put Real i Čelsi sastali su se u Superkupu Evrope 1998. godine, kao osvajači Lige šampiona i Kupa pobednika kupova. Na jednoj strani Ilgner, Panući, Jero, Roberto Karlos, Karembe, Sedorf, Redondo, Mijatović, Raul... Na drugoj Desai, Lebef, Le So, Di Mateo, Babajaro, Zola, Kaziragi, Laudrup, Flo... Odlučio je pogodak Gusa Pojeta sedam minuta pre kraja.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Pored Čelsija na listi klubova koji imaju više pobeda u susretima sa Realom nalaze se još dva engleska kluba - Arsenal i Ipsvič. Od Evropljana tu su i Aberdin, Toledo, moskovski CSKA, Benfika, Bajern Minhen. Boka Juniors, Nekaksa i Penjarol kompletiraju ovaj spisak.

Važno je napomenuti da se radi o odnosu u zvaničnim utakmicama.

Poznato je da Real Madrid nikada nije uspeo da slavi gostujući u nekadašnjoj SFRJ. Igrao je protiv Crvene zvezde (dva puta), Partizana (jednom) i Rijeke (jednom). I uvek gubio. Doduše, samo su crveno-beli uspeli da ga eliminišu. Bilo je to 1975, u četvrtfinalu Kupa kupova.

Zvezda sa Realom ima skor pobeda i poraza 2:2, međutim kada na zvanične utakmice dodamo i prijateljske, najtrofejniji srpski klub mogao bi na onu listu iznad. Zvezda je još dva puta igrala sa Madriđanima i oba puta slavila. Na turniru Iberiko u Badahozu 1971. Džajić i Filipović doneli sujoj trijumf u finalu - 2:1. Iduće godine, u okviru jugoslovenske turneje, Kraljevski klub došao je na Marakanu i na debiju tada 17-godišnjeg Vladimira Petrovića potučen je do nogu - 1:4.

Čuvena je priča kako je tog dana Pižon najavio veliku karijeru postigavši dva gola tada šestostrukom prvaku Evrope...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.