Čelsi: STOP vređanju

Izvor: Mondo, 11.Dec.2018, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsi: STOP vređanju

Engleski klub zatvorio je vrata četvorici navijača zbog vređanja na rasnoj osnovi igrača Mančester sitija Rahima Sterlinga.

Foto: Guliver/Getty images/Ian Walton

Čelsi je u 16. kolu Premijer lige ostvario veliku pobedu protiv Mančester sitija (2:0), ali dobra igra "plavaca" nije bila važna svim navijačima.

Nekolicina koja se našla na tribinama Stamford Bridža bavila se nesportskim radnjama, zbog čega je Čelsi odlučio žestoko da reaguje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Čelnici kluba su odlučili da zabrane dolazak na stadion četvorici navijača dok se protiv njih ne okonča istraga zbog rasnog vređanja igrača Mančester sitija Rahima Sterlinga.

Klub iz Londona u istragu je uključio i policiju i najavio stroge sankcije za takve "navijače".

Klub je istakao da će, ako se pokaže da su vlasnici godišnjih ulaznica učestvovali na bilo koji način u rasističkom ispadu veoma oštro reagovati, uključujući i trajnu zabranu dolaska na stadion.

"Smatramo da je svaki oblik diskriminatorskog ponašanja nedopustiv", naveo je Čelsi.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.