Izvor: MozzartSport.com, 05.Jun.2020, 09:50

Čekajući Mugošu...

Rezultati Inčona trpe usled posta crnogorskog reprenzentativca, koji danas ima priliku da razbije maler

Marinersi čekaju da proradi Stefan Mugoša. Crnogorski fudbaler godine dve sezone zaredom je pozicioniran među najboljim napadačima šampionata Južne Koreje, a koliko je njegov post na startu nove kampanje K-Lige poguban po klub svedoči podatak da je Inčon u uvodna četiri susreta postigao samo jedan gol. Pretposlednja pozicija nije iznenađenje, a ne bi bilo ni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da Gangvon slavi u današnjem dvoboju 5. runde prvenstva (12.30).

Gangvon dolazi u Inčon pun optimizma posle prošlonedeljnog trijumfa nad braniocem titule Đonbukom, ujedno i liderom takmičenja. Sa druge strane, Marinersi su teško stradali od strane Pohanga i još čekaju na pobedu ove sezone.

Inčon je poznat po tome što ima najstrastveniju navijačku bazu u ligi, iako je relativno nov klub (osnovan 2003.) i nije uspeo da se domogne nijednog trofeja. Privrženost navijača ovom timu je nešto što se retko može naći među ekipama sa tako lošim rezultatima. Toliko slabim, da Marinersi jedva uspevaju da izbegnu ispadanje već pet godina.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Opravdanje na slabija izdanja možda treba tražiti u prinudnoj promeni trenera. Crno-plavi imaju novog kormilara Lima Van-supa, koji je zamenio Ju Sang-čeola, kome je dijagnostifikovan tumor pankreasa i trenutno se bori od ove opake bolesti.

Bivši napadač brojnih izraelskih klubova Lanre Kehinde i internacionalac iz Crne Gore Stefan Mugoša predvode navalnu liniju. Upravo bi Mugoša, bivši as Budućnosti i Minhena 1860, trebalo da bude ključni igrač ekipe. Crnogorski reprezentativac je prošle sezone postigao 14 golova, a godinu ranije čak 19. Njegovi pogoci bili su od vitalnog značaja za Inčon i tako će da bude i tokom 2020.

Gangvon je imao zapaženu proteklu sezonu, uspeo je da se plasira u plej-of, ali ponekad mu je nedostajalo čvrstine u defanzivi kako bi se pomakao ka pozicijama koje vode u međunarodna takmičenja. Ima mladu ekipu i samo jednog stranog igrača u vidu japanskog defanzivca Takahira Nakazata, tako da imaju mogućnost da na leto angažuju još nekoliko dodatnih igrača. Ove sezone su pod Kodijaksima već padali Seul i Đonbuk, ekipe iz vrha.

JUŽNA KOREJA 1 - 5. KOLO

Petak

12.30: (3,80) Inčon (3,45) Gangvon (2,00)

Subota

09.30: (4,50) Seul (3,45) Đonbuk (1,85)

12.00: (2,60) Busan (3,10) Sangđu (2,85)

12.00: (3,10) Pohang (3,35) Ulsan (2,30)

Nedelja

12.00: (2,90) Seongnam (2,95) Daegu (2,70)

12.00: (1,85) Suvon (3,40) Gvangđu (4,60)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.