Izvor: MozzartSport.com, 15.Feb.2021, 00:30

Čekajući Krespa i bolje dane

Sao Paulo gostuje Gremiju u sklopu 36. kola brazilske Serije A. Oba tima biju bitke sa popravkom forme i za zauzimanje direktnog mesta u Kopa Libertadores

Zahvaljujući Palmeirasovom pokoravanju kontinenta, brazilska Serija A naredne sezone imaće čak osam ekipa u Kopa Libertadores. Kako će Veliki Zeleni izvesno završiti prvenstvo u gornjem domu, sedam najboljih timova šampionata zemlje Karioka, plus osvajač Kupa, dobiće priliku da se nadmeću u elitnom takmičenju Južne >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Amerike. Među njima će biti Gremio i Sao Paulo, čiji snovi o osvajanju titule više ne postoje. Doduše, ovi potonji i dalje imaju teoretske šanse, ali se za ništa ne pitaju.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Upravo Gremio i Sao Paulo sučeljavaju se noćas u okviru 36. kola Serije A u Porto Alegreu, u meču koji ima značaj za oba tima. Domaćin je na prekretnici, rastrzan između direktnog učešća u Kopa Libertadores, potom kvalifikacija za najeminentnije takmičenje i onog neželjenog, Kopa Sudamerikane. Sa druge strane, gosti su nanizali šest prvenstvenih utakmica bez pobede i od legitimnog kandidata za pehar namenjen najboljem u zemlji dospeli do borbe za mesto u elitnom kontinentalnom fudbalu.

Nekako se potrefilo da je poslednju pobedu Sao Paulo ostvario krajem decembra minule godine, baš pred revanš meča polufinala Kupa, u kojem nije uspeo da nadoknadi minus od jednog gola iz prvog duela upravo sa Trikolorima iz Porto Alegrea. Otuda će Gremio da se krajem meseca bori sa Palmeirasom za pehar Kupa Brazila.

Lošim rezultatima ceh je platio trener Fernando Diniz. Na njegovo mesto doveden je legendarni napadač brojnih italijanskih ekipa Ernan Krespo, inače osvajač poslednjeg izdanja Kopa Sudamerikane sa Defensom i Hustisijom. Ipak, Argentinac ove nedelje još neće biti na klupi.

Markos Vizoli ostaje privremeno na čelu ekipe.

Nije ni sastav Renata Portalupija blistao u proteklom periodu. Do pre šest dana je nanizao sedam duela bez pobede, mahom sve remije, u pet navrata, da bi to prekinuo na gostovanju davljeniku Botafogu. Gremio nije imao milosti, slavio je sa 5:2 i tako overio ekipi iz Rio de Žaneira put u Seriju B. Istovremeno, trener Renato Portalupi želi da iskoristi tri preostala kola u šampionatu da pripremi ekipu za finale Kupa i potencijalno osvajanje trofeja.

BRAZIL 1 - 36. KOLO

Subota

Gojas - Botafogo 2:0 (1:0)

Atletiko Mineiro - Baija 1:1 (1:0)

Santos - Koritiba 2:0 (1:0)

Nedelja

Flamengo - Korintijans u toku

Vasko - Internasional u toku

Palmeiras - Fortaleza u toku

Atletiko Paranaense - Atletiko Gojanense u toku

Ponedeljak

00.30: (2,30) Gremio (3,20) Sao Paulo (3,25)

22.00: (2,55) Seara (3,15) Fluminense (2,85)

23.55: (3,70) Sport Resife (3,40) Bragantino (2,05)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.