Izvor: MozzartSport.com, 28.Feb.2021, 13:04

Čekajući Bruna

Portugalac je postigao samo jedan gol protiv velike šestorke u tekućoj sezoni i neuspesi Junajteda protiv najboljih timova glavni su razlog za pozamašan minus u odnosu na gradskog rivala

Posle susreta dva najuspešnija tima u Premijer ligi (od njenog nastanka 1992. godine) po pravilu nastane tumbanje na vrhu tabele. Ozbiljnijih promena neće biti ovoga puta, jer Mančester junajted i Čelsi gledaju u leđa Građanima i zbog u tekućoj sezoni neprikosnovene čete Pepa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Gvardiole ostaje im samo da se bore ko će biti prvi pratilac Sitiju. Pred duel 26. kola elitnog ranga engleskog fudbala (17.30) Đavoli su odmah iza gradskog rivala, dok bi Plavci mogli da iskoriste poraz Vest Hema na Etihadu i vrate se na mesta koja vode u Ligu šampiona.

Neće se mnogo toga promeniti na premijerligaškoj lestvici posle današnjeg okršaja na Stamford Bridžu. Drugoplasirani Junajted bi u slučaju poraza mogao eventualno da padne na treće mesto, kako drugo deli sa Lisicama, koje čekaju Arsenal. Plavci su naciljali četvrtu poziciju, a četu Dejvida Mojesa mogu da preskoče samo u slučaju trijumfa.

Dolazak Tomasa Tuhela uneo je dozu sigurnosti fudbalerima Čelsija. Pričao je i Andreas Kristensen kako ih Nemac uči da ne komplikuju i da se fokusiraju na svoje zadatke. Smena na klupi kao rezultat je donela samo jedan primljen gol na osam mečeva, sastav iz Londona je pod palicom bivšeg šefa struke Pari Sen Žermena upisao šest pobeda i dva remija. Zategao je Tuhel zadnju liniju, najpre je rešio da učvrsti bedem pred golom, pa je počeo sa formacijom sa tri štopera i dva defanzivna vezna i urodilo je plodom. Plavci su pod njegovim vođstvom dozvolili najmanje šuteva ka golu u ligi.

Protivnicima najveća opasnost preti sa bokova, gde su najveće poverenje zasad dobijali Markos Alonso i Kalum Hadson Odoi, ali bi zbog važnosti susreta talentovanog Engleza mogao u prvoj postavi da zameni zemljak Ris Džejms, koji ipak poseduje daleko bolje defanzivne kvalitete. U napadu je gotovo jednako koristan, često lopte snažnog desnog beka imaju oči, pa je u tekućoj sezoni upisao i pet asistencija u svim takmičenjima.

Junajted je sa druge strane nastavio da oscilira pod palicom Ole Gunara Solskjera. Umeju Đavoli da osramote protivnika, kao što su to uradili protiv Sautemptona pre par kola (9:0), ali umeju i pošteno da se obrukaju, kao kada im je u prvom delu sezone Totenhem spakovao šest golova (6:1). Iako ima podršku uprave, Norvežaninov potpis se ne vidi previše u igri tima sa Old Traforda. Čini se da se u poslednje vreme sve svodi na učinak Bruna Fernandesa. Ukoliko Portugalac uspe da spoji redove, umeju Đavoli da deluju neustrašivo, ali ako protivnik pronađe način da ga zaustavi, prečesto je utisak da nemaju plan B. Ipak, teško gube mečeve, pa poput predstojećeg rivala za poraz ne znaju na poslednjih osam duela u svim takmičenja. Prethodni put su na kolenima bili protiv poslednjeplasiranog Šefilda (1:2), što je još jedan jasan pokazatelj ovosezonskih oscilacija.

Mozzart nudi najveće kvote na svetu: Inter 1,30, Krasnodar 1,53, Leverkuzen 1,97, Lion 1,76!

Reflektori Stamford Bridža će biti upereni u pomenutog Fernandesa, čoveka od kojeg polazi sve dobro što se dešava na Teatru snova. Postigao je čak 34 pogotka na 60 nastupa, u tekućoj takmičarskoj godini je 15 puta pronalazio put do mreže rivala u ligi i drugi je strelac takmičenja, dok je u 11 navrata je spajao i saigrače sa golom. Ipak, protiv velike šestorke, postigao je tek jedan pogodak i to sa bele tačke. Neutralisali su najbolji engleski timovi učinak bivšeg fudbalera lisabonskog Sportinga i tako potpuno zaustavili fluidnost u napadima Junajteda. Tako je Mančester ostao bez ijednog trijumfa u sedam susreta sa tradicionalno najjačim timovima engleskog fudbala. Kada tome dodamo i Lester, pobednički saldo se neće popraviti, ali je makar Bruno uspeo da pronađe put do mreže Lisica, ako je za utehu.

Kada se sve sabere, Fernandeš je za 630 minuta na terenu protiv glavne konkurencije upisao jedan gol, jedan uspešno realizovan penal i jednu asistenciju, pa je sasvim jasno zašto se Solskjerova četa po isteku 90. miunuta u svlačionicu najčešće vraćala pognute glave. Umeli su pošteno da se poraduju posle remija sa Arsenalom, Liveprulom i Sitijem, što takođe govori o tome koliko su se stvari promenile u Engleskoj poslednjih godina.

Prethodni duel Mančester junajteda i Čelsija, odigran na Old Trafordu krajem oktobra, okončan je bez golova. Teško je poverovati u spektakl i kišu golova i danas, ulog je veliki i strah od poraza je često vezivao noge igračima obe ekipe, posebno Đavolima. Doza samopouzdanja koju je Tuhel uneo u svlačionicu na Bridžu i serija nepobedivosti pod novim trenerom, čvrsta odbrana kao potpis promene na klupi pokazuju zašto su Plavci pred derbi ozbiljan favorit. Tradicija takođe ide u prilog timu iz Londona, koji je prethodni put dva poraza kod kuće od Crvenih đavola u Premijer ligi pretrpeo još 1995. godine. Mančester može da se uzda u formu na strani, kako u gostima nije doživeo poraz na 19 vezanih mečeva u elitnom rangu: najduži niz u istoriji kluba.

Kada su postave u pitanju, Tuhel ne može da računa na iskusnog Tijaga Silvu i to je jedina povreda u taboru Plavaca. Sa druge strane, Solskjer na raspolaganju definitivno neće imati Pola Pogbu, Huana Matu i Fila Džounsa. Pod znakom pitanja su nastupi Danijela Džejmsa, Donija van de Beka, Edinsona Kavanija i Skota Mektominija, ali se na Old Trafordu nadaju da bi Velšanin, Urugvajac i Škot mogli da odigraju ulogu u derbiju.

Stadion: Stamford Bridž

Sudija: Sjuart Etvel

Čelsi (3-4-3): Mendi - Aspilikueta, Zuma, Ridiger - Džejms, Kante, Kovačić, Alonso - Maunt, Abraham, Verner

Mančester junajted (4-2-3-1): De Hea - Van Bisaka, Lindelof, Megvajer, Šo - Mektomini, Fred - Rašford, Fernandes, Džejms - Marsijal

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Zavesu na nedeljni program u Premijer ligi spustiće fudbaleri Šefild junajteda i Liverpula (20.15). Oba tima imaju velikih problema sa povredama i nalaze se u rezultatskoj krizi. Blejdsi su posle pobede nad Mančester junajtedom uspeli da nadigraju još samo VBA, pretrpeli su tri poraza u ligi, dok je Liveprul u seriji od čak četiri poraza u šampionatu, pa je i Jirgen Klop priznao da je za njegovu ekipu odbrana trona nemoguća misija. Jasno je ko je favorit, ali su desetkovani Redsi ove sezone pokazali da je u njihovim mečevima sve moguće. Četa Krisa Vajldera će nesumnjivo igrati do poslednje kapi znoja i učiniće sve da protiv aktuelnog šampiona popravi svoju poziciju u borbi za opstanak, ma koliko to bilo teško.

PREMIJER LIGA – 26. KOLO

Subota

Mančester Siti - Vest Hem 2:1 (1:1)

/Diaz 30, Stouns 68 - Antonio 43/

VBA - Brajton 1:0 (1:0)

/Bartli 11/

Lids - Aston Vila 0:1 (0:1)

/El Gazi 5/

Njukasl - Vulverhempton 1:1 (0:0)

/Lasels 52 - Neves 73/

Nedelja

13.00: (3,40) Kristal Palas (2,95) Fulam (2,75)

13.00: (2,70) Lester (3,10) Arsenal (2,75)

15.00: (1,63) Totenhem (3,80) Barnli (5,70)

17.30: (2,40) Čelsi (3,25) Mančester Junajted (3,05)

20.15: (8,50) Šefild Junajted (4,70) Liverpul (1,38)

Ponedeljak

21.00: (2,25) Everton (3,20) Sautempton (3,35)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.