Čeka nas kišni F1 spetakl na Spa VIDEO

Izvor: B92, 28.Jul.2023, 11:20

Čeka nas kišni F1 spetakl na Spa VIDEO

Vozači Formule 1 očekuju vlažne uslove na Velikoj nagradi Belgije na stazi Spa-Frankošam predstojećeg vikenda.

Maks Verstapen iz Red Bula ostvario je devetu pobedu u sezoni u Mađarskoj prošlog vikenda, produživši Red Bulov pobednički niz na 11/11 ove godine uz samo jednu preostalu trku do letnje pauze.

Holanđanin, koji sada ima neverovatnih 110 poena prednosti u šampionatu, završio je više od pola minuta ispred svojih rivala nakon još jednog vrhunskog nastupa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u svojoj vrhunskoj mašini.

Meklarenov Lando Noris bio je vicešampion u Mađarskoj – ostvarivši uzastopni plasman na podijum put u svojoj karijeri – dok je Luis Hamilton bio tek četvrti, a njegov timski kolega iz Mercedesa Džordž Rasel šesti.

Noris iz Meklarena ponovo se izvinio što je slučajno razbio Ferstapenov porculanski trofej od 40.000 evra tokom njegove proslave na podijumu u Mađarskoj.



"Nikada mi nije bila namera da uradim tako nešto. I izvinio sam se Maksu (Ferstapen). Znam da sam se očigledno našalio nekoliko puta o tome, što možda i nije trebalo, ali osećam se loše zbog toga... Da je to uradio mom trofeju, iznervirao bih se",
rekao je Noris.

Sada karavan F1 čeka čuveni Spa i verovatno vlažna staza u Belgiji.

"To je posebna staza. Mislim da svaki vozač zaista uživa na ovoj stazi. I uvek možemo da očekujemo uzbudljivo vreme. A ovog vikenda izgleda da će biti prilično mokro ceo vikend. Tako da se nadamo da ćemo biti konkurentni u takvim uslovima", rekao je vozač Ferarija Šarl Lekler.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.