Cedvita Olimpija u triler završnici srušila Budućnost

Izvor: B92, 25.Nov.2023, 22:02

Cedvita Olimpija u triler završnici srušila Budućnost

Košarkaši Cedevita Olimpije su na teškom gostovanju u "Morači" savladali Budučnost rezultatom 82:81, u okviru devetog kola ABA lige.

Izabranici Simonea Pjaniđanija su pogotkom Šona Džonsa na sekund pre kraja došli do velike pobede.

Cedevita je tako došla do šeste uzastopne pobede u regionalnom takmičenju i sada se nalazi na skoru 7-2, dok je Budućnost zabeležila treći poraz i sada je na 6-3.

Utakmica je od samog starta bila dosta izjednačena, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ipak Cedevita je posle prve deonice imala minimalnu prednost – 23:24.

U nastavku je Budućnost mnogo bolje zaigrala, dobila drugu četvrtinu (25:17) i na poluvreme otišla sa +7 (48:41).

Cedevita je u trećoj četvrtini nadoknadila zaostatak i u poslednjih deset minuta ušla sa pola poseda minusa (63:62).

Budućnost je došla do +9 sredinom posledjneg perioda (77:68) i uprkos tome što je vodila čitavu deonicu, u završnici izgubla meč.

Presudna je bila dvojka Šona Džonsa na sekund pre kraja, koja je obezbedila pobedu sa posedom zaostatka ekipi iz Ljubljane – 81:82.

Kod domaće ekipe, istakao se Mekinli Rajt sa 16 poena, četiri skoka i pet asistencija, pratio ga je Kolbi Ros sa 15, Džakori Vilijams je ubacio 13, Brendon Pol 12, a dvocifren je bio i Marvin Džouns sa 11 poena.

Kod Cedevita Olimpije, Dvejn Stjuart džunior je ubacio 20 poena, pratio ga je Džastin Kobs sa 15, Šon Džons je ostvario dabl-dabl sa 14 poena i 11 skokova, a dvocifren je bio i Jaka Blažić sa 13 poena i devet skokova.

U narednom kolu Budućnost gostuje Borcu u Čačku, dok Cedevita Olimpija dočekuje Zadar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.