Cedevita već kompletirala tim

Izvor: Mondo, 30.Avg.2016, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cedevita već kompletirala tim

Prvak Hrvatske doveo i drugog američkog plejmejkera - iz razvojne lige (NBDL).

Rašad Džejms (26 godina, 185 cm) u ponedeljak uveče je postao sedmo, verovatno i poslednje pojačanje Cedevite za predstojeću sezonu.

Reč je o plejmejkeru koji nije izabran na NBA draftu 2013. godine, nakon čega je igrao mahom u razvojnoj ligi (NBDL), kratko u Južnoj Koreji i Poljskoj, a u pauzama između sezona oprobao se u Letnjoj NBA ligi.

Brz je i eksplozivan, zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << čemu je bio šampion NBDL u zakucavanjima.

Džejms će se na poziciji "pleja" dopunjavati sa zemljakom Dejvidom Stoktonom, sinom legendarnog Džona Stoktona iz Jute Džez.

TELFER U "KOMŠILUKU"

Bivši NBA plejmejker Sebastijan Telfer, koji je pre Džejmsa najavljen kao budući igrač Cedevite, "skrenuo" je ka Italiji i potpisao za Torino.

Cedevita je ovog leta dovela i Skotija Hopsona (Kina), Filipa Krušlina (Cibona), Duju Dukana (Sakramento), Mirzu Begića (Bilbao) i Marka Ramljaka (Zadar), dok su iz prošlosezonskog sastava ostali Bilan, Babić, Arapović, Musa, Žganec i Katić.

Iz kluba su otišla sva trojica Amerikanaca (Voker, Vajt, Pulen), Gordić, Pilepić, Žorić i Mazalin.

Cedevita će se ove jeseni takmičiti u ABA ligi i Evrokupu. Već na startu regionalnog takmičenja očekuju je derbi mečevi protiv Budućnosti i Crvene zvezde, a onda i značajno pojačanog MZT Skoplja.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.