Cedevita opet pukla!

Izvor: MozzartSport.com, 11.Okt.2017, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cedevita opet pukla!

Posle poraza od Igokee, hrvatski šampiona doživeo i iznenađujući neuspeh u Evrokupu

Novi trener, skupocena pojačanja, novi tim, ali Cedevita opet boluje od istih bolesti. Hrvatski šampion je doživeo drugi uzastopni poraz na svom terenu. Posle poraza od Igokee u Jadranskoj ligi minulog vikenda, danas je iznenađujuću pobedu protiv Cedevite u Evrokupu izvojevao i Torino. Italijanski tim je slavio u Zagrebu sa 86:83.

Cedevita je bila favorit u ovom meču jer je Torino >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << možda i najveći autsajder u grupi u kojoj se još nalaze Levaloa, Darušafaka, Uniks i Andora.

Imala je Cedevita pristojnu prednost u prvom poluvremenu, vodila u većem delu, a u dva navrata je bilo plus 13 za domaći tim. Međutim, Cedevita je u trećoj četvrtini ubacila samo 14 poena, zakazali su skupo plaćeni Amerikanci i gosti su preokrenuli u finišu trećeg kvartala. U nastavku se vodila neizvesna borba, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a onda je Geret u poslednjih pet minuta vezao dve trojke za goste.  I do kraja meča gosti nisu ispuštali prednost iako je hrvatski tim u nekoliko navrata prišao na poen zaostatka.

Najefikasniji u Torinu je bio Trevor Mbakve sa 20 poena, Geret je dodao 17, Paterson 15, Januci a veteran Saša Vujačić devet poena. U timu Cedevite je najefikasniji bio Demetris Nikols sa 17 poena, Stipanović je ubacio 15, a Krušlin 12.

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.