Cedevita nastavila po starom u Evrokupu 0-15

Izvor: B92, 17.Jan.2024, 23:57

Cedevita nastavila po starom u Evrokupu 0-15

Košarkaši Cedevita Olimpije su upisali i 15 uzastopni poraz u Evrokupu ove sezone.

Od ekipe iz Ljubljane, ovaj put je bila bolja Venecije, koja je slavila rezultatom – 104:93.

Venecija se nalazi na sedmom mestu grupe A Evrokupa sa šest pobeda i devet poraza, dok je Cedevita poslednja sa 0-15.

Najraspoloženiji u poedi Venecije, bio je Rejdžon Taker sa 24 poena i pet skokova, a pratili ga Amedeo Tesitori sa 17 poena i sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skokova, kao i Marko Spisu sa 14 poena, tri skoka i sedam asistencija.

Kod domaće ekipe, Karlo Matković je upisao 23 poena i šest skokova, pratili su ga Džastin Kobs sa 19 poena, šest skokova i devet asistencija i Jaka Blažič sa 19 poena i pet skokova.

Venecija je mnogo bolje otvorila meč i došla do ubedljive prednosti u prvoj četvrtini (15:31). Ipak, Cedevita je zaigrala bolje i uspela da se vrati u meč do poluvremena (49:56).

Domaća ekipa je do kraja trećeg kvartala uspela da priđe na posed zaostatka (74:77), ali je Venecija "dodala gas" u poslednjoj četvrtini i upisala pobedu – 93:104.

U narednom kolu, Cedevita gostuje u Hamburgu, dok Venecija na svom terenu dočekuje Vulvse iz Litvanije.

U istoj grupi, Prometej je savladao Vulvse sa 91:64, Pariz je bio bolji od Hapoela iz Tel Aviva (104:86).

Bešiktaš koji sa klupe predvodi Dušan Alimpijević je savladao Hamburg 94:83, uz solidnu rolu doskorašnjeg igrača Crvene zvezde Marka Simonovića, koji je upisao šest poena i četiri skoka.

Poraz je pretrpela ekipa Petra Božića - London Lajons, pošto je Huventud slavio košem uz zvuk sirene (82:80).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.