Cedevita bez trenera pukla u Rusiji

Izvor: Vesti-online.com, 16.Jan.2019, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cedevita bez trenera "pukla" u Rusiji

Prvak Hrvatske već na polovini Top 16 faze Evrokupa može da se potpuno usredsredi na takmičenje u ABA ligi.

Treća utakmica i treći poraz Cedevite u Top 16 fazi Evrokupa, daleko najubedljiviji do sada.

Trenutno drugoplasirani tim ABA lige izgubio je od Uniksa u Kazanju sa 35 poena razlike - 105:70 (21:16, 26:22, 26:16, 32:16).

U plejadi Uniksovih stranaca najviše se istakao Džamar Smit sa 19 poena, 10 asistencija i tri ukradene lopte, dok je kod gostiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << iskusni centar Andrija Stipanović sam ostvario bezmalo isti indeks korisnosti (26) kao svi njegovi saigrači zajedno (29).

Stipanović je postigao 16 poena, uz devet skokova i tri asistencije.

Sa ovog gostovanja izostali su zbog bolesti šef stručnog štaba Slaven Rimac i krilo Edo Murić, dok su povređeni Karlo Žganec i Marko Banić van stroja nekoliko nedelja.

Cedeviti u sledećem kolu ABA lige predstoji derbi protiv Budućnosti u Podgorici, a potom i okršaj sa vodećom Crvenom zvezdom na domaćem parketu. Zagrepčani se mogu pohvaliti serijom od devet pobeda u regionalnom takmičenju.

Rezultati 3. kola Grupe H:

Uniks - Cedevita 105:70

Odigrano u utorak:

Zenit - Andora 71:80

Tabela: Andora 3-0, Uniks 2-1, Zenit 1-2, Cedevita 0-3.

Parovi 4. kola: (23. januara): Cedevita - Uniks, Andora - Zenit.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.