Cedevita Olimpija prekinula crni niz i pobedila FMP

Izvor: B92, 01.Feb.2020, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cedevita Olimpija prekinula "crni niz" i pobedila FMP

Košarkaši Cedevita Olimpije pobedili su FMP posle produžetka rezultatom 105:100 u 18. kolu regionalne ABA lige.

Cedevita Olimpija je bila u nešto lošijoj situaciji sa čak četiri poraza u nizu, ali su protiv FMP-a to uspeli da prekinu.

Oni su u Železniku trijumfovali u jednoj neizvesnoj završnici pred 1200 ljudi u Košarkaškoj dvorana FMP.

Najbolji pojedinac na meču bio je Jaka Blažič sa 27 poena i pet asistencija. Miler-Mekintajer je dodao 18, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a Edo Murić 17 poena.

Kod FMP-a najefikasniji je bio Okben Ulubaj sa 26 poena. Rit je ubacio 20, a Marko Jeremić 17 poena.

Prva četvrtina bila je izuzetno efikasna, postignuto je 55 poena, a po okončanju perioda gosti su imali 3 poena prednosti. U drugoj deonici, Blažič, Simonović i Mekintajer dodatno su se potrudili za 51:42 u korist gostiju iz Ljubljane.

Treća četvrtina je bila manje-više ujednačena, a četvrta je počela poenima Stefana Đorđevića, da bi Mekintajer i Rit razmenili po trojku. U tom "mini ratu", najviše je uživala publika, a u poslednja dva minuta se ušlo sa prednošću Cedevite 84:80.

Ulubaj je ubacio 10 vezanih poena u poslednja dva minuta, a trojkom u poslednjih 10 sekundi izjednačio je na 90:90. Cedevita Olimpija je imala napad za pobedu, ali je Mekintajer promašio trojku i otišli smo u produžetak.

Dodatnih pet minuta gosti su odigrali zrelije, uspeli da "prelome" duel i tako se vratili u plej-of zonu sa skoro 11-7, koliko ima i Mornar iz Bara.

Ispod njih je Crvena zvezda sa utakmicom manje i skorom 11-6.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SLOVENCI SLAVILI POSLE DRAME U ŽELEZNIKU: Cedevita Olimpija pobedila FMP posle produžetka

Izvor: Kurir, 01.Feb.2020

Košarkaši FMP-a izgubili su večeras u Železniku od Cedevita Olimpije posle produžetka sa 105:100, u 18. kolu ABA lige.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.